Eső, szél és hűvösebb idő várható a pünkösdi hosszú hétvégén

Hirdetés

Szombaton még egész kellemes idő lesz, vasárnap viszont egyre több helyen beborul az ég.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan fordulhat elő zápor, elsősorban az északkeleti megyékben pedig néhol zivatar is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúl nyugati felén kisebb a csapadék esélye. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül napközben megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között valószínű. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hirdetés

Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a zivatar miatt.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel északkelet, észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, reggelre a déli megyék kivételével beborul az ég.

Reggelig főként az északkeleti megyékben és az Északi-középhegységben eredhet el az eső. Az északnyugati szél hajnalig a Dunántúlon, reggel már másutt is megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 7 és 12 fok között valószínű.

Délutánra mindenhol befelhősödik az ég, ezzel együtt egyre többfelé elered az eső is. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, de északkeleten, a Hajdúságban és a nyugati határnál mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északi tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Hirdetés

Hétfőn éjszaka a borult idő mellett gyenge eső még szinte bárhol előfordulhat, majd napközben szakadozik a felhőzet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon napos időszakok is lehetnek, és ekkor már inkább csak időszakos eső, záporok fordulhatnak elő. Zivatar sem kizárt. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Alpokalján viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 18 és 22 fok között valószínű, de a tartósan felhős (közép-magyarországi) tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Hirdetés

Hozzászólások: