Esély nem volt a baleset elkerülésére: A 67 éves sofőr az autópálya-felhajtóról menetiránnyal szemben hajtott fel. Óriási baleset lett belőle:

Hirdetés

Esély nem volt a baleset elkerülésére.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi hálózaton található kamerarendszere durva balesetet rögzített pénteken az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában.

A nemrégiben elkészült M25-ös autóútról az M3-as autópályára hajtott fel egy utánfutót vontató pick-up. A jármű 67 éves sofőrje az M3-asra felhajtó ág végén elkezdett megfordulni, és a gyorsforgalmi útra a menetiránnyal szemben hajtott fel.

Egy személyautónak nem volt esélye, nem tudta kivédeni az ütközést, és nagy erővel becsapódott az autópályán szabálytalanul megfordult járműbe. Az ütközés erejétől a pick-up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott, csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek jelenlétén múlt, hogy nem történt újabb baleset.

A pick upba becsapódott autóban négy gyermek és két felnőtt utazott. A kérdéses csomópontban minden szükséges előjelzés adott volt: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk.

Hirdetés

A felvételeken jól látszik a balesetet okozó jármű mozgásából, hogy egy ideig szabályosan haladt a felhajtó ágon, de annak M3-as autópályába való csatlakozásánál meggondolta magát.

A Magyar Közút számos megelőző intézkedést tett már, hogy megakadályozza az autópályákon azokat a baleseteket, amelyeket forgalommal szemben haladó autósok okoznak. Eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepített, amelyek szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.


Forrás: vezess.hu

Hirdetés

Hozzászólások: