“Értelmetlenség és káosz” – kiakadt a kormányzati intézkedések miatt Zacher Gábor: visszahozná a vásárlási idősávot, nem hisz abban, hogy a focidrukkerek betartják a szabályokat

Hirdetés

Csalódott a mostani intézkedésekben Zacher Gábor. A toxikológus-mentőorvos szerint vissza kell hozni a vásárlási idősávot és őszintén el kellene mondani az embereknek, hogy mekkora a baj. Nem hisz abban, hogy a focidrukkerek maradéktalanul be fogják tartani a maszkviselés és a távolságtartási szabályokat.

Zacher Gábor elmondta véleményét
Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos régóta sürget szigorúbb intézkedéseket a járvány megfékezésére. A kormány kedden bejelentett lépéseivel kapcsolatban a Klubrádióban beszélt.

Hirdetés

Értelmetlenség és káosz
A toxikológus szerint az éjszakai kijárási korlátozásnak túl sok értelme nincs. Az ingyenes parkolás maga a halál, iszonyú káoszt teremt.

Nem hisz a szurkolókban
A sportrendezvényekről pedig úgy vélekedett nem kevés iróniával, hogy persze a stadionokban mindenki be fogja tartani a távolságot, nyilván mindenki viseli majd a maszkot szabályosan, még a páholyokban is.

Visszahozná az idősek vásárlási sávját
Zacher Gábor szerint legalább a középiskolákban át kellene állni az online oktatásra, a kijárási korlátozást nem hajnalra kellene elrendelni, hanem előbbre is, meg későbbre is, vissza kellene hozni a sávos vásárlást.

Halasztani kellene a beavatkozásokat
A egészségügyben a halasztható beavatkozásokat valóban halasztani kellene, mert egyszerűen elfogynak az orvosok, ápolók, szakdolgozók a frontvonalon. Hely van, gép van, gyógyszer van, dolgozó nincs. Az intenzív terápia, a fertőző betegek ellátása, a lélegeztetés speciális szakterület, azt nem lehet egy délután megtanulni.

Őszinte kommunikációra lenne szükség
„A covidos betegekkel foglalkozók látják, hogy ez a kór nagyon-nagyon durva” – mondta Zacher Gábor. „Éppen ezért az őszinte kommunikációnak rendkívül fontos szerepe van. Az embereknek tudniuk kell, hogy mivel állnak szemben, így érthetik meg a védekezés fontosságát. Meg kell szólítani őket, és mentálisan felkészíteni arra, hogy mi várható. Már amennyit tudunk a vírusról. Mert ugye, mindannyian most tanuljuk, hogy mi is ez valójában”.

Hirdetés

Összeomolhat a mentőszolgálat
Az egészségügy átalakításával kapcsolatban Zacher Gábor megjegyezte, hogy ha így marad a törvény, mondjuk a másodállás szabályozása, akkor januárban az intenzív, a sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat összeomlik.

A mentőorvosok részállásban dolgoznak
„A mentőknél például az orvosok túlnyomó többsége részállásban dolgozik, ha nem lehet az engedélyezést, papírmunkát, mindent december közepéig lezárni, akkor kész. Egyébként pedig az egészségügyet egységesen kell kezelni, nem lehet kiemelni a csapatból az orvosokat, hogy na, őket megfizetjük és ezzel megoldottuk a létszámhiányt. Egy orvos egyedül semmit sem ér. Egységesnek kell lennie a bértáblának, a röghöz kötés szabályozásának és mindennek, mert csak így működhet az ellátás” – mondta a mentőorvosként is dolgozó Zacher Gábor.

Kiemelt kép: Zacher Gábor
Forrás: budapestkornyeke.hu


Hirdetés

Hozzászólások: