Erről miért nem beszél senki? Ezt teszi a halolaj a szervezetünkkel a jól ismert hatása mellett

Hirdetés

Az ismerős patikus mondta el.

A halálozási listát a szív-és érrendszeri betegségek vezetik hazánkban. Kiderült, hogy az eszkimók körében ezek a betegségek szinte ismeretlenek és ezt annak a tápanyagnak köszönhetik, amit ők rendszeresen, mi azonban annál ritkábban fogyasztunk. Ez nem más, mint a halolaj.

A halolaj olyan esszenciális zsírsav származékokat tartalmaz, amelyek egészségesen tartják a szívet, az ereket és az agyat, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és az egész szervezet működésére jótékony hatást gyakorolnak.

Ha minden nap fogyasztasz halolajat, ezekkel számolhatsz a jövőben.

1 – Csökken a szív- és érrendszeri betegségek kockázata

Az omega-3 zsírsavak előnye, hogy csökkentik a gyulladást a szervezetben, ezáltal csökkentik az érelmeszesedés kockázatát is, arról nem is beszélve, hogy csökkentik a vér triglicerid szintjét is.

Hirdetés

2- Támogatja az agyműködést

A demencia megelőzés és késleltetése ellen is érdemes hajolaj készítményt szedni. Támogatja az idegsejtek működését és a sejtek közötti kommunikációt, mivel nagy mennyiségben található az idegsejtek membránjában. Megelőzhető vele az Alzheimer-kór, javítható az agyműködés, reakcióidő és az anyaméhben növekvő magzat idegrendszeri fejlődése is.

3 – Erősíti az immunrendszert

A rendszeres halolaj fogyasztás az immunrendszert is támogatja.

4 – Késlelteti a motoros funkciók romlását

Bár a halolaj nem túl hatékony az ízületi gyulladás kezelésében, a megelőzésben annál inkább. Észrevették ugyanis, hogy tengerek közelében élők ritkábban panaszkodnak ízületi fájdalomra.

5 – Hamarabb visszanyered az energiád edzés után

A halolaj rendszeres szedés kiküszöbölheti a gyulladást és az edzések utáni izomfájdalmat, így nagyobb intenzitással és gyakrabban lehet edzeni.

6 – Hatékonyabb stresszkezelés, depresszió csökkenés

A halolajban található zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek növelik a szerotonin termelését, amely a hangulatjavításért felelős. A halolajnak a depresszió és szorongás kezelésében és megelőzésében is fontos szerepe van.

Hirdetés

7 – Egészségesebb bőr

Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a bőr gyulladását, aknék kialakulását is képes gátolni, illetve megszüntetni. A száraz bőr és haj is a múlté lehet. Segíti a sebgyógyulást és enyhíti az ekcémát.

8 – Extra vitamin

A halolajban, márkától függően egyéb vitamin, mint pl. E-, vagy D-vitamin is elő szokott fordulni, amelyeket szintén fontos pótolni.

+1 – Mellméret növekedés

Kutatások bizonyították, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavak a mellméretre is hatással lehetnek, mint természetes mellnövelő szer.

Forrás: tudásfája


Hirdetés

Hozzászólások: