Élőben jelentkezett Donald Trump az elnökválasztás hajrájában: “Gyakorlatilag megnyertük a választást!”

Hirdetés

Bár még mindig számolják a szavazatokat, Donald Trump republikánus elnökjelölt viszont már beszédet intézett a támogatóinak. Trump kijelentette, hogy gyakorlatilag megnyerték a választást, most a választás tisztaságának biztosítását tartja a legfontosabbnak.

Donald Trump köszönetet mondott a családjának, a feleségének, megjegyezve, hogy hatalmas ünneplés előtt állnak.

Több millió ember szavazott ránk, de emberek egy nagyon szomorú csoportja ezt szeretné elvenni tőlünk – mondta Donald Trump.

Hirdetés

A választási részvétel kapcsán megjegyezte, hogy rengetegen mentek el szavazni, ennek nagyon örül. Azt is elárulta, hogy nem számított arra, hogy Floridát meg fogják nyerni, de így néz ki. Trump szerint behúzták Georgiát is, bár a sajtótájékoztató idején ez még egyáltalán nem volt biztos.

Az elnök Arizonáról sem mondott le, amit az elemzők nagy része riválisának, Joe Bidennek ítélt. Trump Pennsylvaniát tartja a legnagyobb győzelemnek.

Az elnök kijelentette, hogy gyakorlatilag megnyerte az elnökválasztást, tette ezt annak ellenére, hogy három államban (Pennsylvania, Michigan, Wisconsin) több millió levélszavazatot nem számoltak meg, így még egyáltalán nincs eldöntve a választás.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: