Élő adásban lőttek agyon egy rádiós műsorvezetőt

Hirdetés

Fotó: Shutterstock

Élő adás során lőttek agyon a Fülöp-szigetek déli részén egy rádiós műsorvezetőt – közölte vasárnap a rendőrség.

A tájékoztatás szerint egy férfi valamilyen ürüggyel képes volt bejutni az 57 éves Juan Jumalon stúdiójába, annak Calamba városában található házában. „Ahogy bejutott, minden felismerhető ok nélkül fegyvert rántott és lelőtte áldozatát” – ismertette a rendőrség.

A gyanúsított elmenekült a helyszínről, míg a fejlövést kapott rádiós műsorvezetőt kórházba szállították, ahol már csak halálát tudták megállapítani.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, mi állhat a gyilkosság hátterében. A Fülöp-szigeteki országos újságíró szövetség (NUJP) szerint a DJ Johnny Walker művésznéven is ismert Jumalon a 94,7 Calamba Gold FM rádiónak dolgozott

Ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnök elítélte a gyilkosságot és felszólította a rendőrséget, hogy kerítse gyorsan kézre az elkövetőt.

„Újságírók elleni támadásokat nem tűrjük meg demokráciánkban” – hangsúlyozta az X-en tett bejegyzésében Marcos. A NUJP szerint Jumalon már a negyedik újságíró, akit a 2022-ben megválasztott elnök hivatalba lépése óta meggyilkoltak az országban.

MTI
Borítókép: illusztráció

Hirdetés

Hozzászólások: