Elköszönhetünk a napsütéstől, jégeső jöhet

Hirdetés

 

Egy időre elköszönhetünk a napsütéstől. Már ma is több helyen alakulhat ki zápor, hétvégére viszont egészen biztosan esős idő lesz – írja a blikk.hu.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint ma gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Dunántúlon alakulnak ki záporok. A DK-i szél sokfelé lesz erős. 16 és 21°C között alakul a hőmérséklet.

A met.hu azt írja, keleten valószínű több napsütés. Főként délutántól, elsősorban a Dunántúlon nő a csapadék esélye, helyenként zivatar is várható. A délkeleti, déli szelet nagyobb területen erős lökések kísérik. Ma délutántól (kis eséllyel) előbb az Alföld déli, délkeleti részén, majd leginkább a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében helyenként előfordulhatnak zivatarok, apró szemű jég kíséretében.

Hirdetés

Csütörtökön kevés felhő, sok napsütés várható. Csapadék nem lesz, a légmozgás viszont erős marad. Kellemes, 19°C körüli maximum ígérkezik.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé valószínű eső, zápor. A csapadékos tájakon 10 fok közelében marad a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint ráadásul pénteken nagyobb mennyiségű csapadék érkezhet, nagyjából 6-8 mm csapadékra kell számítani országosan.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Reggel párás lesz a levegő. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk. Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és – jelen számítások szerint – több helyen fordulhat elő eső, záporeső. 10 és 15 fok közé gyengül a felmelegedés.

Forrás: atv.hu/blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: