Elkezdődött a harmadik világháború – jelentette be az orosz állami televízió

Hirdetés

Fotó: Agerpres/EPA

Vége a „különleges műveletek” időszakának, elkezdődött a harmadik világháború – hangzott el hétfőn az orosz állami televízióban.

A döbbenetes bejelentést élő adásban Olga Szkabejeva, az orosz állami Rosszija 1-es számú tévécsatorna műsorvezetője tette. A 444.hu értesülése szerint a műsorvezető azt mondta: ki kell jelenteni: elkezdődött a harmadik világháború!

Hirdetés

Az állami csatorna ismert kommentátora szerint már nem elég Ukrajnát lefegyverezni, hozzá kell látni a NATO demilitarizálásához. Szkabejeva ezzel valószínűleg nem a saját véleményét ismertette, hiszen az orosz propagandacsatornák egyik ismert arca. Korábban a Vesti.doc című szerzői műsor házigazdája volt, 2016 óta pedig férjével, Jevgenyij Popovval közösen vezeti a 60 perc című politikai talkshow-t, vagyis mindketten azt mondják, amit orosz propagandagépezet nekik diktál. Szkabejeva pedig most arról is beszélt, hogy vége a „különleges műveletek” időszakának, a NATO és Oroszország között már nyílt konfliktus zajlik.

Hirdetés

Mindez azért is ijesztő, mert április végén, szintén a Rosszija 1 csatornán Vlagyimir Szolovjov műsorvezető már arról elmélkedett: kész meghalni Oroszországért, ha Vlagyimir Putyin elnök úgy dönt, hogy nukleáris fegyvereket vetne be.

A harmadik világháború kezdetét bejelentő orosz tévéadás cikkünk végén tekinthető meg.


Hirdetés

Hozzászólások: