Elkészült a Naplás tavi kilátó, a rácsot már megrongálták:

Hirdetés

 

A városi erdők ökológiai és turisztikai értékének fejlesztése a Pilisi Parkerdő Zrt. egyik kiemelt célkitűzése. A főváros pesti oldalán elhelyezkedő erdőterületek fejlesztési szempontból jelentős potenciállal rendelkeznek, ezért is fontos a Naplás-tó környezetébe tervezett új kilátó építése.

Hirdetés

A kilátó koncepciójának megfogalmazása során, a helyszín adottságait figyelembe véve, fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Mindezt a XVI. kerületi Naplás-tó mellett, amely terület az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté – írja közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei.

A Naplás-tavi kilátó is a Pilisi Parkerdő városi erdő fejlesztési programjának egyik eleme, amelynek megvalósításáta fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé.

Hirdetés

A kilátó terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indulnak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz.

 

Fotó: Kurucz Árpád
Forrás: turizmus.com


Hirdetés

Hozzászólások: