Elképesztően trükkös csalás több hirdetési portálon! Az eladókat károsítják meg! Oszd meg te is!

Hirdetés

Sziasztok,
Elképesztően trükkös csalás áldozatai lettünk. Mielőtt másokkal is megtörténne, gondoltam, megosztom veletek a sztorit.
Röviden a lényeg: ha eladtok bármit, és az érdeklődő saját maga felajánlja, hogy elutalja a termék árát előre, még a termék megtekintése előtt, akkor ne engedjétek, pláne, ha relatív kis értékről van szó. Az illető ugyanis másokkal fizetteti ki a terméket, akiknek ő maga ajánl nemlétező terméket eladásra ugyanekkora összegért. Aztán a hoppon maradt harmadik meg minket jelent fel a név és a bankszámlaszám alapján, hogy ő kifizetett nekünk adott összeget átutalással, és nem kapta meg az ígért árut. Mi meg járkálhatunk a rendőrségre meg majd a bíróságra, és elég nehéz lesz bizonyítani, hogy itt nem mi vagyunk a csalók, hanem mi is áldozatok vagyunk. Mindezt 4500 forintért.
Az ősszel meghirdettem pár babakelléket az olx-en, amikre már nincs szükségünk és csak a helyet foglalják. Többek között Viktóriám katicás pihenőszékét is. Telefonon felhívott egy férfi, mondta, hogy tetszik neki, és bár én 5000-ért hirdettem, ő 4500-at szánt rá. Mondtam, hogy oké, 500 forinton nem veszünk össze. Erre ő, hogy de bankszámlán van a pénz, és utalni szeretné. Vissza is kérdeztem, hogy de komolyan, ilyen kis összeget számláról, és hogy még nem is látta, de leszerelt, én meg gondoltam, hogy végül is mi bajom lehet abból, ha utal. Meg is érkezett a pénz egy női néven lévő számláról, a pacák meg eljött, és a ház előtt Albi átadta neki a pihenőszéket. Ez szeptember első napjaiban történt. Aztán szépen elfeledkeztünk a dologról.
Múlt héten idézést kaptunk a rendőrségtől. Állítólag eladtunk egy nőnek egy gyerekcipőt 4500 forintért, ő át is utalta a pénzt, de a cipő sosem érkezett meg hozzá. Ráadásul a rendőrség is bekérte a bankkivonatunkat, és ott volt rajta a 4500 forint az illető nőtől. Baromira nem értettük, hogy ha már csalás történt és visszaél valaki a nevünkkel, akkor miért jó neki az, ha a mi számlánkra utaltatja a pénzt.
Persze most, hogy beugrott nekem a fenti pihenőszékes sztori, így már könnyű összerakni, hogy a fickó egy rászedett harmadikkal fizettette ki a tőlünk megvett terméket. Így már ráadásul az is érthető, hogyan volt meg a nőnek a mi teljes nevünk, komplett bankszámlaszámmal és banknévvel (így olvastuk a feljelentésben), pont olyan formában, ahogy én azt meg szoktam adni azoknak, akiktől utalást várok.
Hát ennyi. Jó éjt mindenkinek. Most már talán én is fogok tudni aludni, hogy megfejtettem a nap rejtélyét.

Oszd meg te is ezt a történetet!
Forrás: facebook.com

Hirdetés

Hozzászólások: