Elképesztő tények, melyeket biztos nem tudtál Alain Delon-ról

Hirdetés

Alain Delon fiatalkorában nagyon gyakran viselt katonai kabátot, hogy könnyebben felmelegíthesse azokat a kölyköket, amiket az úton talált. Manapság a bő 80. évében járó francia színész már az ötödik generációját neveli ezeknek a kóbor macskáknak és kutyáknak.

„Otthonomban mindig sok kutya lakik, saját magam is kinemesítettem egy fajtát. A kutyák engem mindig beteg gyerekekre emlékeztetnek, akiknek 10-14 év jutott az életből…”

Alain Delon már régóta Svájcban él, és ott foglalkozik a kutyáival. Egyszer megtudta, hogy egy szadista hajlamú egyén a Pireneusokban leöntött egy kutyát benzinnel, és meggyújtotta. Delon saját állatorvosát küldte az eset helyszínére, és az esetet bírósági útra terelte. Ez volt az első alkalom, hogy a bíróság úgy ítélt el valakit, hogy egy kutya (név szerint Mambo) is volt a tárgyalóteremben. Delon még arról is gondoskodott, hogy a kutyának külön ügyvédje legyen. Egyébként ezt a szadistát hosszú időre rács mögé zárták.

Hirdetés

Alain Delon szerelme a kutyák iránt már a gyermekkorában kezdődött. Elmesélte, hogy első kutyája egy Gála nevű dobermann volt. „Egyszer nagyon ráüvöltöttem, sőt, még rá is csaptam a fenekére. A kutya csak leült és nézett rám. Láttam, hogy sír. Akkor értettem meg mindent a kutyákkal kapcsolatban, és azóta minden kutyám csak mosolyog.”

„Mindig megérint az, amikor az utcán látok egy hajléktalant a kutyájával. A kutyát nem érdekli, hogy a gazdája szakadt, koszos. Ez a kutya apjaként szereti az embert, éppen úgy, mint François Mitterrand-ot labrador retrieverje, a kutyát nem érdekli, hogy a gazdája maga az ország elnöke.

Úgy gondolják, hogy az én kutyáim tudják, hogy a gazdájuk Alain Delon? Nekik teljesen mindegy! Az én kutyáim engem szeretnek, nem tudják, ki vagyok és mi a foglalkozásom. Ez a valódi szeretet, a feltétel nélküli, igazi és tökéletes szeretet!”

Alain Delon tagja a Nemzetközi Állatvédő Szervezetnek is. Nevén jelenleg nyolc kutya van. Korábbi kutyái, szám szerint 45 pedig egy helyen egy temetőben van végső nyugalomra helyezve. Ebbe a kutyatemetőbe Delon építtetett egy külön kápolnát is. Miután a hosszas bürokratikus huzavona után sikerült engedélyt kapnia rá, halála után Alain Delon is itt kerül majd végső nyugalomra. Ő maga azt állítja, ez lesz számára a legnagyobb luxus.

De a francia színészlegenda nem csak a halott állatokkal törődik sokat, hanem azokkal az élőkkel is, akik szenvednek, akiket valaki kínoz, stb. ezek őt sokkal jobban felkavarják. Szintén színész kollégájával, Brigitte Bardot-val mindig készen állnak, hogy meg is védjék ezeket a veszélynek kitett állatokat!

Egyszer Delon csak azért rendelt egy helikoptert, hogy megmentsen egy macskát, amelyiknek valaki kicsavarta a lábát. Most egy háromlábú macska él Delon birtokán, hasonlóan egy háromlábú nyúlhoz.

Forrás: bidista.com


Hirdetés

Hozzászólások: