Elhunyt a 72 éves lantművész, Benkő Dániel. Nyugodj békében!

Hirdetés

Tegnap az esti órákban mellkasi fájdalomra panaszkodott, de nem volt az az aggódó fajta, ezért egy ideig nem vett róla tudomást, de amikor már határozottan azonosította a fájdalmat, ami a bal vállába sugárzott, tudta baj van. Hívta a mentőket, akik 22 perc alatt értek ki, de addigra meghalt, és az újraélesztési kísérleteik mind kudarcot vallott. Dániel úgy ment el ahogy élt, békésen, csendesen tisztességesen. Nyugodj békében!

Ahogy egyre több részlet derül ki, egyre inkább tudhatóvá válik, hogy mi is történt tegnap este. Egyes információk szerint az érkező melegfront, és a jelenleg is térségünkben elhelyezkedő hidegfront hatására az idősebbek szívét nagyon megterhelheti az időjárás. Dániel is érzékeny volt a kettős frontokra, olyankor fájt a feje.

A lantművész lánya zokogva nyilatkozott:

– Édesapám teljesen jól volt, a halála derült égből villámcsapásként ért – mondta Dalma. – Szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni. Hatalmas csapás ez nekünk, a szeretteinek, és a fájdalmat szeretnénk csak magunk megélni. Szeretném, ha a média, a rajongók is tiszteletben tartanák a gyászunkat, édesapám emlékét, és csak a szépre, jóra emlékeznénk, amit a művei és sziporkázó személyisége által adott az embereknek.. Fantasztikus művész volt, óriási űrt hagyott maga után – mondta a zenész lánya, hozzátéve: édesapját utolsó útjára csak a szűk család és baráti köre kíséri el.

Hirdetés

Benkő halála mindenki számára váratlan volt, munkatársunk né­hány hete hosszan beszélt vele te­lefonon egy személyes interjú időpontját egyeztetve. Tudakozódott hogylétéről és kedveséről, Bazsarózsáról, ő pedig jókedvűen válaszolt:

– Minden a legnagyobb rendben van, és minden úgy van, ahogy eddig volt – mondta a Borsnak Dániel, aki kifejezetten örült érdeklődésünknek. Bazsarózsa teljesen összetört a tragédia után, képtelen felfogni, hogy kedvese nincs többé. Dánielt idézve mindössze ennyit üzent: „Csak a derű, az a fontos”. -Írja a Bors

Hirdetés

Hozzászólások: