Élet pénz nélkül: Hogyan tudott Mark Boyle egyetlen dollár nélkül átvészelni egy egész évet?

Hirdetés

2008-ban Mark Boyle üzletember és közgazdász lemondott a számunkra legfontosabb erőforrásról, a pénzről. Eladta a házát, talált egy helyet, ahol munkájának fizettség képpen szállást kapott, felállított egy tűzhelyet, amelyet újrahasznosított konzervdobozokból készített, egy napenergiás zuhanyzót, egy zöldségkertet és egy illemhelyet. November 28.-án ( A Nemzetközi Vásárolj Semmit Nap 2008), ő lett a Pénznélküli ember.

A “Pénznélküli ember” című könyvében Mark elmeséli hogyan és miért döntött így. Egyszerű kédésekre válaszol, segítséget kínál, hogy lecsökkentsd napi kiadásaidat és azokra a filozófikus kérdésekre utal, amiket tanult. Mark rájött, hogyan tudja megszüntetni számláit és lecsökkenteni szén-dioxid kibocsátását. Ezen felül, azért választotta ezt az utat, mert sokkal egeszségesebbé,  boldogabbá és szorgosabbá tette.

Mark új pénznélküli életében minden több időt igényel, mint eddig. A ruha mosás is pár órát vesz igénybe, mivel kézzel készített szappant használ a mosáshoz. Még egy tea is fél órájába telik. Mark azt állítja, “Végülis a törekvések meghozták gyümölcsét, a felbecsülhetetlen szabadság érzése és a szoros kapcsolat a természettel, mindezeket a kisebb kellemetlenségeket megérik.”


Hirdetés

Hozzászólások: