Elengedték Rolandot, aki elvette Csenge életét… Az édesanyja idegösszeroppanást kapott a tárgyalóteremben

Hirdetés

Drámai pillanatok zajlottak tegnap a Miskolci Törvényszéken, amikor a bíróság ítéletet hirdetett a borsodnádasdi gyilkosság ügyében.

Az első sokkoló pillanat az volt, amikor kiderült: a vízaknába fulladt K. Csenge (†17) gyilkosát gondatlanságból elkövetett emberölésben találta a bíróság bűnösnek, amiért mindössze négyévnyi börtönbüntetésre ítélte. Pár perc múlva pedig arról is döntés született, hogy a több mint két éve letartóztatásban lévő B. Rolandnak (21) nem kell visszamennie a rácsok mögé, büntetése további részét házi őrizetben töltheti.

Csenge édesanyja térden állva, zokogva könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg az ítéletét, az elítéltnek pedig azt ordította, hogy soha ne menjen haza Borsodnádasdra. A gyászoló édesanya a bíróság folyosóján elájult, mentők jöttek érte, majd kórházba vitték.

Hirdetés


Az édesanya magánkívül ordított, amikor kiderült, hogy lánya halálának okozója hazamehet Fotó: Grnák László

Mint ismert, Csenge holttestét 2017 szeptemberében egy vízaknában találták meg. Kiderült: a lány a halála előtt B. Rolanddal találkozott. A rendőrség és az ügyészség álláspontja szerint a belőtt és berúgott férfi ököllel többször megütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízelvezetőbe dobta. Ezért emberöléssel gyanúsították, aminek a büntetési tétele 5-től 15 évig terjed.

B. Roland az utolsó szó jogán azt mondta, azt hitte, halott volt a lány, amikor bedobta a vízbe. Fotó: Grnák László

B. Roland azzal védekezett, hogy valóban találkozott a végzetes estén Csengével, de rövid idő után elváltak útjaik. Később eszméletlen állapotban talált a lányra, nézte a pulzusát, de mivel nem érezte, úgy gondolta, hogy meghalt. Nagyon félt, hogy őt gyanúsítják majd meg, ezért dobta az aknába a lány testét.

Hirdetés

A törvényszék szerint minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani, hogy valóban B. Roland ütötte meg a lányt.

A gyászoló nő elájult, hárman vitték ki a mentőhöz, amely kórházba szállította./ Fotó: Grnák László

Abban azonban kétségkívül bűnös, hogy a vízaknába dobta és magára hagyta áldozatát. Ez azonban nem szándékos, hanem gondatlanságból elkövetett emberölés, amit 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek.

 

– Ilyen a világon nincs – háborgott lapunknak Csenge egyik testvére.

– Megöl egy fiatal lányt, mégis szabad ember, miközben az édesanyánk és az egész családunk belebetegszik ebbe a szörnyűségbe. Anyut most viszi a mentő kórházba, ez az ember pedig nevetve hazamasírozhat. Iszonyatosan felháborít minket ez az ítélet, ha vissza nem is kaphatjuk Csengét, azt hittük, hogy a gyilkos legalább hosszú évekig börtönben marad.

A másodfokban reménykednek

A lány családjának jogi képviselője meglepetten áll a bíróság ítélete előtt.

– Meglátásom szerint ebben az ügyben a rendőrség és az ügyészség is alapos munkát végzett, és egyértelmű, hogy B. Roland szándékosan ölte meg Csengét. Az ügynek itt nincs vége, remélem, másodfokon jóval szigorúbb ítélet születik – közölte dr. Lichy József.

Forrás:  blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: