Egyre több ország zár le az Egyesült Királyságból érkezők előtt

Hirdetés

Egyre több európai állam, már Németország és Franciaország repterei sem fogadnak az Egyesült Királyságból érkező gépeket.

Németország emellett a Dél-Afrikából érkezők beutazásának korlátozását is tervezi az új típusú koronavírus mutációja miatt.

Hirdetés

“Éjféltől minden, az Egyesült Királyságból érkező belépését megtiltjuk Németország területére. Hétfőn pedig fontolóra vesszük, hogy ugyanez érvényes legyen a Dél-Afrikából érkezőkre – adta hírül a német egészségügyi miniszter a Twitteren.

“Éjféltől minden, az Egyesült Királyságból érkező belépését megtiltjuk Németország területére. Ugyanez érvényes lesz a Dél-Afrikából érkezőkre – adta hírül a német egészségügyi miniszter a Twitteren.

Hirdetés

Hasonlóképpen cselekszik Franciaország – jelentette be a francia miniszterelnök, ugyancsak a Twitteren.

Az utolsó, Londonból Párizsba érkezett Eurostar tömve volt utasokkal. Sokan nem érték el, ahogyan egy, a szigetországban élő francia nőnek a férje sem.
“Ez egy katasztrófa, augusztus vége óta nem voltam otthon. A férjem lemaradt a mai vonatról, úgy volt, hogy utánam jön” – mondta Claire Boissy.

Hirdetés

A camdeni vasútállomáson az egyik utas felvette telefonjával, ahogy az emberek a bejelentést hallva próbálnak feljutni a Londonból induló utolsó szerelvényekre.

A brit kormány szombaton jelentette be, hogy Londonban és Anglia délkeleti részén megjelent a SARS-CoV-2, az eddiginél akár 70 százalékban fertőzőbb mutációja.

Forrás: euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: