Egyre súlyosabb következményekkel járhatnak a szúnyogcsípések, 8-10 napig sem múlnak el. Az orvos azt mondja:

Hirdetés

Egyre több esetben tapasztalják a permetezés után a Szigetközben, hogy a szúnyogcsípések a korábbinál súlyosabb következményekkel járnak a gyerekek esetében. A győrújfalui gyerekorvos már két esetben kórházba utalta a kicsiket. A tünetek sokáig tartó, piros foltokkal járnak, melyek akár 8-10 napig sem múlnak el. Az orvos azt mondja, hogy szerinte a hőség és a permetezés hatására változhatott a szúnyogok fejlődése és ez okozhat ilyen elváltozásokat.

Az érintett gyerekek szülei nem akartak kamera elé állni, de a győrújfalui gyerekorvos azt mondta, hogy az utóbbi hetekben többször is keresték fel olyan csípésekkel, amelyek a korábbinál sokkal intenzívebb és kellemetlenebb reakcióra utalnak.

“Szúnyogcsípés után egy csalánszerű, eléggé széles területre kiterjedő elváltozás van, és hogyha olyan kényes helyen van, pl nemi szervek környékén, akkor mindenképpen az elmúlt hetekben két gyermeket utaltam kórházba” – nyilatkozta Schmidt Péter gyermekgyógyász főorvos Híradónknak.

Hirdetés

A vörös, kisgyerek tenyérni folttal járó duzzanat sok esetben 8-10 nap alatt, vagy annál több idő alatt gyógyul meg. Akiket az utcán megállítottunk azt mondták, hogy hallották, de eddig megúszták a csípések durvább fajtáját.

Az orvos szerint a szúnyogok fejlődése változhatott meg a hőségben és a permetezéssel együtt úgy módosulhatott, aminek a következménye lehet az agresszív tünet.

“Azt vettük észre, hogy a lárvák átváltozása miatt a permetszert ahogy felszívják, egész másképpen hat a gyermek szervezetére, mint ez korábban volt” – fogalmazott a gyermekgyógyász, aki egyébként azt is mondta, hogy szerinte a klímaváltozás miatt ezek a csípések a követlező években a mostaninál több embert érinthetnek.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: