EGY TÉLEN ÁT GYŰJTÖGETTE A PET-PALACKOKAT, ÉS FOLYAMATOSAN VITTE LE ŐKET A TELEKRE. A SZOMSZÉDJAI NEVETTEK RAJTA, DE TAVASSZAL ŐK IS ALIG ISMERTEK RÁ A TELKÉRE!

Hirdetés

Megállapítást nyert, hogy egy átlagos európai család (négy taggal számolva) egy év alatt átlagosan 300 műanyag palackot dob ki a kukába, pedig a PET-palack egy nagyszerű alapanyag másodfelhasználásra azoknak, akik bele mernek vágni egy kisebb munkába.

A PET-palackok újrafelhasználásával nem csak a környezetünket védjük, hanem rengeteget spórolunk is. Mellesleg a műanyag flakonok újrafelhasználása nem a kispénzű emberek körében örvend a legnagyobb népszerűségnek, hanem pont azoknál, akik sikeresek és valóban nem keresnek rosszul.

Hirdetés


A Bidista.com szerkesztősége jóvoltából most te is megtudhatod, hogyan építhetsz a közönséges, de más által kidobásra ítélt műanyag palackokból, saját kezeddel melegházat a telkeden.


Melegház PET-palackokból

Itt van máris példának okáért egy skót férfi, aki mindössze három hónap alatt összegyűjtött hétezer másfél literes műanyag palackot, majd ebből a „kincstárból” kiválasztva 1000 darabot, épített belőlük egy melegházat, melynek hossza és szélessége egyaránt két-két méter, magassága pedig 1,9 méter.

Hirdetés


A mester szerint az egész munkában a legidőigényesebb és egyben a legnehezebb az volt, hogy le kellett kapargatni mind az ezer palackról a címkét. Plusz helyet kellett találni a nagy mennyiségű még fel nem használt palacknak is.

A melegházat ő a következőképpen építette meg: először összeállított egy fakeretet, majd a „falat” készítette el oly módon, hogy a palackok nyakát meghagyva, de a talpát levágva egymásra illesztette, egymásra húzta őket, a kapcsolódási pontokon ragasztót használt a biztosabb kötésért. Középre merevítésnek minden sorba egy-egy fa rudat dugott.

Hirdetés

Íme, még néhány ötletes példa arra, hogy hogyan varázsolhatunk a PET-palackokból melegházat. Az igazán bámulatos az az egészben, hogy ezek a melegházak annyira mobilak, hogy könnyedén áttehetjük őket az egyik helyről a másikra.

Itt pedig az látható, hogyan készíthetünk a műanyag palackokból „tetőcserepet”. Először is vágjuk le a palack nyakát és az alját, majd vágjuk fel a testet a képen látható módon két darabra. Tűzőgéppel tűzzük össze a fél darabokat.

És íme az ember, aki saját maga készített egy nagy melegházat PET-apalckokból, igaz erre két éve ráment.

Így lehet hát a kidobandónak gondolt műanyag palackokból hasznos dolgot barkácsolni. Az ily módon készített melegház nem csak a növényeinket védi a fagytól, hanem a környezetünket is a szeméthegyektől. Osszad meg te is ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel.

Forrás: bidista.com

Hirdetés

Hozzászólások: