Egy rendőr írta: Szakíts 5 percet, hogy elolvasd ezt, akár az életedet is megmentheti, ha bajba kerülsz!

Hirdetés

Nem szabad azt gondolnunk, hogy velünk sosem fordulhat elő az, hogy kiraboljanak, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülhetünk bajba, mikor szemelhet ki az utcán egy rabló.

Ebben a cikkben viszont hasznos útmutatásokat, tanácsokat írunk le, amelyek segítségével megúszhatunk egy támadást.

Először is legyünk tisztában azzal, hogy testünk legerősebb, legkeményebb fegyverei a vállak, amelyeket rablótámadás esetén, amikor megpróbálnak lefogni, bátran használjuk, próbáljuk megütni a támadót, akár gyomortájékon, vagy fel is dönthetjük a bűnözőt.

Az is megoldás, ha észrevesszük, hogy felénk tart a támadó, és gyorsan elhajítjuk a táskánkat, majd elszaladunk, hiszen legtöbbször úgyis a pénzünk érdekli, így mi időt nyerünk, és értesíthetjük a rendőrséget.

Ha netán elrabolnak, és bezárnak az autó csomagtartójába, akkor igyekezzünk valamilyen eszközzel, tárggyal, vagy akár a kezünkkel kiütni az index lámpákat, hogy jelezni tudjuk, hogy bajba kerültünk.

A rendőrség szerint, elsősorban a nőknek ajánlott bezárni az autót, amikor várakoznak, mert különben könnyen ki tudják rabolni őket. Ha mégis megtörténik a baj, érdemes gyorsan megnyomni a dudát, hogy felhívják a járókelők figyelmét a rablásra.

Hirdetés

Ha beszáll mellénk a rabló, és fegyverrel rákényszerít, hogy hajtsunk el a helyszínről, engedelmeskedjünk neki, de a lehető leghamarabb hajtsunk neki valaminek, elég csak egy koccanás, a lényeg, hogy a légzsákok kinyílásával ártalmatlanná tehetjük a támadót.

Ha egy parkolóban egyedül ülünk az autóban, mindig érdemes bezárni az összes ajtót.

Mindig legyünk figyelmesek, különösen ha kisebb szállító teherautók állnak meg mellettünk. Ha gyanúsan néznek, ne habozzunk, zárjuk magunkra a kocsit. Ha támadnak, hívjuk a rendőrséget, és hosszasan nyomjuk a dudát.

Ha késő este érünk haza és egy tömbház felső emeletén lakunk a lépcsők helyett használjuk inkább a liftet.

Ha a támadó fegyvert fog ránk, meneküljünk el, de ne egyenes vonalba szaladjunk, inkább cikk-cakkosan fussunk, mert így megtéveszthetjük a támadót, aki valószínűleg nem fog kockáztatni, és nem lő ránk.

Ted Bundy arról vált híres rablóvá, hogy betegnek tetette magát, és arra kérte a többségében női áldozatait, hogy vigyék be a kórházba, közben persze “helyre jött”, és kirabolta segítőit. Így ha bármilyen gyanúsat észlelünk, azonnal cselekedjünk.

Éjszaka ne engedjünk be idegeneket a házunkba, jöjjön az illető bármilyen ürüggyel is.


Hirdetés

Hozzászólások: