Egy magyar orvos azt állítja, valójában nincs világjárvány – vizsgálat indulhat ellene

Hirdetés

Egy magyar orvos azt állítja, valójában nincs világjárvány – vizsgálat indulhat ellene
Vizsgálat indulhat egy magyar orvos ellen, aki egy nyilvános videón azt állította, hogy nincs világjárvány és nincsenek tömeges megbetegedések sem, hanem – idézet következik – „a médiapánik és a politikusok okozzák a legnagyobb bajt, nem a vírus”.

Több mint tíz perces videójában a médiát és a politikusokat hibáztatja a kialakult járványügyi helyzet miatt Tamasi Jósef. Az orvos szerint elképzelhető, hogy valójában nincs is járvány,írja az atv.hu

Hirdetés

„A mainstream médiák, az egészségügyi tudással nem rendelkező politikusok, a négytekintélyű, de a médiapánikot irracionálisan elfogadó orvosok, orvosvezetők, és a pánikbetegséggel megfertőzött lakosság okozzák a nagyobb bajt és nem a vírus, eljutottunk oda, hogy tudományos adatok nélkül mindenki meggyőződésévé vált, hogy ez egy súlyos betegség, súlyos helyzet, amitől félni kell, rettegni kell” – erről beszélt videójában Tamási.

A videóban az orvos arra is kitér, hogy sem Olaszországban sem Spanyolországban nincs tömeges járvány, bár a koronavírus jelen van. Azt állítja, hogy a többnyire idős áldozatok a koronavírus fertőzés melletti más súlyos betegségük miatt halnak meg, de sokat ront a helyzetükön a média és a politikusok által generált pánik is.

Szabó András belgyógyász szerint zavarkeltő és szerencsétlen a nyilatkozat, és az sem világos, mi lehetett Tamasi József célja.

„Tamási József kollégám bejelentkezése féligazságokat és csúsztatásokat tartalmaz, az időzítés – egy olyan időszakban amikor megszorító intézkedéseket hoznak az országban – több mint szerencsétlen. Szándéka nem tiszta számomra, de egy védekező periódusban, a járvány lefolyásának csoportos szakában, erősen zavarkeltő lehet”
– mondta a belgyógyász.

Hirdetés

A híradónk által megkérdezett ügyvéd szerint az orvos több aggályos kijelentést tett, ám nem biztos, hogy kimeríti a büntetőjogi tényállást.

„Az igaz, hogy a jelen járványügyi helyzetre tekintettel, aggályos kijelentések felfedezhetőek a videóban, azonban büntetőjogi tényállást nem merít ki valamennyi állítása, de az megint egy más kérdés természetesen, hogy vele szemben etikai eljárás kezdeményezhető” – mondta Meggyes Attila.

A Magyar Orvosi Kamara titkára etikai vizsgálatot kezdeményezett Tamasi József ellen.

Forrás: atv.hu

Hirdetés

Hozzászólások: