Egy magyar orvos állítja: Megvan a koronavírus ellenszere

Hirdetés

Van egy jelenleg is használt, eredetileg állatgyógyászati célra kifejlesztett készítmény, amely két nap alatt végez a koronavírussal, legalábbis egy magyar orvos szerint. Több dél-amerikai országban már hivatalossá vált a használata, Bangladesben a kezeltek mindegyike meggyógyult. Sokan kételkednek ebben, mert hatékonysága betegeken még klinikailag nem igazolt. Dr. Merényi Attila, aki tanulmányával nemzetközi szinten is hatalmasat robbantott, interjút adott a Ripostnak.

Hirdetés

Több uniós országban önkéntesek bevonásával tesztelik azt a szert, amiről egy magyar orvos, dr. Merényi Attila írt tanulmányt.

„Áprilisban ausztrál tudósok vették észre, hogy van egy Ivermectin nevű gyógyszer, amely 48 óra alatt gyakorlatilag kivégzi a koronavírust” – kezdi a történetet dr. Merényi Attila, aki több mint 25 évvel ezelőtt a BCG immunizálásból írta orvosi disszertációját.

A magyar orvos, amikor meglátta az ausztrál hírt, azt gondolta, hogy néhány héten belül a magyar sajtó is tele lesz ezzel a szenzációval, de tévedett. Mivel tudta, hogy a koronavírus nem fog hirtelen eltűnni, másrészt a hatásos vakcina még elég távolinak tűnt, ahogy napjainkban is az, írt egy tanulmányt a szerről, melyet egy nemzetközi Facebook-csoportban tárt a széles nyilvánosság elé. Az Ivermectin-bomba hatalmasat robbant.

Hirdetés

„Mindez májusban történt, azóta Ecuador, Peru, Bolívia már hivatalossá tette a szer használatát, mint off-label terápiát. Ez azt jelenti, hogy eredetileg más célra törzskönyvezték a gyógyszert, de engedélyezték a koronavírus gyógyítására is. Dominikán már április eleje óta adják a betegeknek, Bangladesben a kezeltek 100 százaléka 3-4 nap alatt meggyógyult, Brazíliában pedig már hiánycikk a készítmény. Több ország, így az USA, az Egyesült Királyság, India, Spanyolország, Japán, Irak, Taiwan, Ausztrália, Kuba, Argentína és Egyiptom pedig az Ivermectin klinikai vizsgálatába kezdett” – sorolja a magyar orvos, aki hozzáteszi, hogy a gyógyszer ára egyetlen hét alatt a harmincszorosára nőtt, de még mindig nem mondható drágának.

Bár vannak, akik támadják a magyar orvost, a kapott támogató üzenetek óriási száma meggyőzte arról, hogy jó ügyért küzd, és még elszántabbá tette.

„A dominikai elnök barátja több köszönő üzenetet küldött már nekem, mert szerinte életeket ment a tevékenységem. Az elnökjelölt férfi koronavírusos lett, Ivermectinnel kikezelték, majd megnyerte a választást. Több olyan levelet is kaptam, melyben perui, mexikói orvosok írják, hogy megelőzésként szedik ezt a gyógyszert, melyet a 70-es években eredetileg az állatok féreghajtására fejlesztettek ki és Magyarországon jelenleg is erre használnak. 1987-ben megjelent a gyógyszer humán változata, melyet többek között fejtetű, rüh és egyéb parazita fertőzések kezelésére alkalmaznak. Évente több száz millió ember szedi azóta is a világban” – mondja dr. Merényi Attila.

Hirdetés

Az orvos szerint annak ellenére, hogy valóban lehet összefüggés a megbetegedések alacsonyabb száma és a BCG-oltás között, nem dőlhetünk hátra, hiszen egy nagyon fura, különleges vírusról van szó, amely továbbra is itt van köztünk és bizony fiatalabbaknál is okozhat tüdőfibrózist, veseelégtelenséget, pszichózist és más súlyos panaszokat.

„Véleményem szerint óriási segítség lenne, ha a magyar hatóságok, szakemberek is elkezdenék vizsgálni ezt a gyógyszert, melynek enyhe mellékhatásai lehetnek, mint például émelygés. Tisztában vagyok ugyanakkor azzal is, hogy egyesek részéről hatalmas az ellenállás. Nagyon sok nemzetközi orvoscsoportban például azonnal törölték a posztjaimat, amikor írtam erről a szerről. Egy orvos például rendkívül durván támadott engem a közösségi oldalon, majd privátban rám írt, hogy hol tudná beszerezni a készítményt. Ez mindent elárul” – fogalmaz dr. Merényi Attila. Ő úgy véli, Magyarország sokat profitálhat abból, ha élére áll ennek az ügynek, hiszen rengeteg emberéletet lehetne megmenteni és egyben elkerülni a súlyosabb megbetegedéseket.

Fotó: Ripost
Forrás: ripost.hu

Hirdetés

Hozzászólások: