Egy koronavírusos anya részletes beszámolója: Ilyen tünetei voltak most 9.napnál jár így érzi magát

Hirdetés

Egy beteg anyuka a Facebook-oldalán írta le, hogyan gyűrte le őt és férjét is a betegség.

Egy beteg anyuka a Facebook-oldalán írta le, hogyan gyűrte le őt és férjét is a betegség. Nyilatkozni nem akart, csak hangsúlyozta: írását sorstársainak és leendő sorstársainak szánja, hogy tudják, mi várhat rájuk.

„Hatalmas fájdalommal, lázzal jár. Még gyengék vagyunk, étvágytalanság még megvan és vízszerű hasmenés. Leírom, hogy minden egyes nap mik az új tünetek.

1. nap: kicsit köhécsel az ember, de ami nagyon rossz, az a megmagyarázhatatlan fáradtság. Mintha 4-5 napja nem aludtál volna.

2. nap: nagyon magas láz, fullasztó köhögés, fáj a bőröd, a végtagok. Émelygés, hasmenés, étvágytalanság.

3. nap: úgy érzed, a szemed ki akar esni a fejedből. Szúr, ég, ömlik a könny belőle. A láz nagyon magas. A mellkasod, a hátad nagyon fáj.

4. nap: kicsit kordában tudod tartani a lázat. Vissza lehet szorítani néhány órára, de felszökik. A hátad úgy fáj, mintha ketté akarnának szakítani. Az orrodon nem kapsz levegőt egyáltalán. A torkod fáj.

5. nap: nem tudsz fel kelni az ágyból. Most már mindened fáj, de próbálod túlélni.

Hirdetés

6. nap: ki tudsz kelni az ágyból. Érzed a javulást, még ha a tükör nem is ezt mutatja. Estére ismét nagyon magas a láz.

7. nap: nagyon gyenge vagy, köhögsz, láz van, de már nem olyan magas. Próbálsz pihenni.

8. nap: innentől már érzed a javulást. Étvágytalanság,hasmenés még van, de már nincs magas láz.

Most a 9. napnál járok. Egyre jobb minden. Kitartást mindenkinek.”

– Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van – hívta fel a figyelmet az országos tiszti főorvos, Müller Cecília az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján.

Ám – furcsa módon – szinte nincs két egyforma eset, majdnem mindegyik beteg másból jött rá, hogy elkaphatta a koronavírust.

– A vírus nem válogat korosztályok között, de a megjelenése változhat. Lehet valakinél láz formájában, míg másnál erősebb hasmenésként, de van, aki észre sem veszi, hogy megfertőződött, mert nincsenek tünetei. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy amennyiben három napnál tovább bármelyik tünetet érzékeli magán, ne menjen emberek közé, viszont hívja fel a háziorvosát – hívja fel a figyelmet dr. Bense Tamás háziorvos. – Ám számítsunk rá, hogy nekik most nehezebb dolguk van a járvány miatt, ugyanis míg korábban számított az, hogy a beteg járt-e külföldön, manapság ez nem téma, hisz a csoportos megbetegedések időszakában vagyunk, így bárki megfertőződhet, írja a blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: