Egy észak-olasz kisvárosban kiiktatták a koronavírus fertőzését! Így csinálták:

Hirdetés

Méghozzá úgy, hogy mindenkit teszteltek, és nem is egyszer.

Vò egy kisváros Észak-Olaszországban, innen jelentették az első koronavírusos halálesetet az országból. A Padovai Egyetem kutatói, együttműködve a Vöröskereszttel, kísérletbe fogtak a városban: minden egyes lakost teszteltek a koronavírusra, méghozzá kétszer – írja az Index.

Tehát mind 3300 ott lakótól mintát vettek, akár mutatott tüneteket, akár nem. A kísérlettel alapvetően a vírus viselkedését, terjedésének dinamikáját akarták vizsgálni. Persze, ha már pozitívnak bizonyult valaki, azt elkülönítették. Amikor a vizsgálat kezdődött, március 6-án, legalább 90 fertőzött személy volt Vòban. Ma már napok óta egy új eset sincs.

Hirdetés

Azért voltunk képesek megakadályozni a járvány továbbterjedését, mert azonosítottuk és kiiktattuk a rejtett fertőzéseket is – idézi a Guardian Andrea Crisantit, az Imperial College London kutatóját, aki részt vett a projektben. A tesztelések közben legkevesebb hat tünetmentes fertőzöttet sikerült azonosítani, akik, ha nem izolálják őket, tovább fertőzték volna a többieket. Valószínűleg másutt is sok tünetmentes fertőzött él, a betegség terjedésének ők a hajtómotorjai.

Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: