Egy egyéves gyerek is elkapta a koronavírust Hódmezővásárhelyen

Hirdetés

Egy egyéves gyerek is elkapta a koronavírust Hódmezővásárhelyen
Megjelent a koronavírus Hódmezővásárhelyen is a Promenad.hu értesülése szerint. A lap arról ír, hogy egy 90 évesnél idősebb férfi és egy egyéves gyerek kapta el a fertőzést.

A városban nem vezetettek be a központinál szigorúbb kijárási korlátozást húsvét idejére – olvasható a cikkben, amelyet a hvg.hu szemlézett.

A lap azt írja, „a polgármestereknek lehetőségük lett volna szigorítaniuk a húsvéti hosszú hétvégén a kormány által bevezetett kijárási korlátozáson. Többen fel is vetették, hogy Vásárhelyen miért nem hozott új, szigorító, korlátozó intézkedéseket a város első embere, számtalan ilyen kommentet idéztünk is szombati cikkünkben. Nos, úgy tűnik, az elégedetlenkedőknek lehetett igazuk, és helytelen döntést hozhatott a polgármester, ugyanis mint kiderült, a COVID-19 kór sajnos már felütötte a fejét a településünkön…”

Márki-Zay Péter a hírre a Facebook-oldalán reagált, és elmondta, hogy míg a fideszes médiát igen, addig őt nem értesítették a szigorúan titkos adatokról. A városvezető továbbá kiemelte, hogy a két fertőzött személy nem most kapta el a betegséget, hanem feltehetően jóval korábban, vagyis nem lát összefüggést a megbetegedések és a meghozott intézkedések között.

Hirdetés

Sátoraljaújhelyen is megbetegedett egy gyerek
Koronavírust mutattak ki egy kétéves gyereknél Sátoraljaújhelyen. Az RTL Klub úgy tudja, a gyereket krupp miatt vizsgálta meg a kórház egyetlen gyermekorvosa, eközben derült ki, hogy fertőzött. A gyereket ezután mentő szállította a nyíregyházi kórházba. Az orvos és a két nővér karanténba vonult, de viseltek védőfelszerelést, így a tesztjük negatív lett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a szülők nem tartották be a háziorvos utasítását: ahelyett, hogy mentőt hívtak volna, bevitték a gyereket a kórházba.

Címlap fotó: illusztráció!


Hirdetés

Hozzászólások: