Egy 13 éves budapesti diák is elkapta a koronavírust

Hirdetés

Pozotív lett a koronavírus-tesztje egy 13 éves budepapesti diáknak – írja az Index.

A portál információi szerint szerdán kezdett a szülők között terjedni a hír, hogy egy hetedikes tanuló koronavírus-tesztje pozitív lett. Azt írják, ezt megelőzően a diák édesanyjáról is kiderült, hogy elkapta a fertőzést. Csütörtökön állítólag a Nemzeti Népegészségügyi Központ telefonon tájékoztatott erről egy édesapát, akinek a lánya a fertőzött tanuló osztálytársa, ezután pedig egy e-mailt is kapott a fontosabb tudnivalókról. A szoros kontakt ellenére azonban az Index információi szerint nem tesztelik sem a tanárokat, sem a koronavírusos diák osztálytársait.

Hirdetés

Az édesapa annyit mondott a portálnak, hogy a lányát március 13-tól március 27-ig, azaz a koronavírusos diákkal történt utolsó érintkezésétől számított 14 napra járványügyi zárlat alá helyezték, amikor is a saját szobájában kell tartózkodnia. Miután március 20-a van, ez azt jelenti, hogy a lányát visszamenőleg is karanténba helyezték egy hétre.

A fertőzött diák osztályába járó lány apja azt is elmondta az Indexnek, hogy a történtek után a szülők közül volt olyan, aki saját költségére, magánkórházban csináltatott tesztet, csak azért, hogy a magatehetetlen, ápolásra szoruló nagymamát gondozni tudják. Az eredményre azonban így is napokat kell várniuk.


Hirdetés

Hozzászólások: