Egy 12 éves fiú a menhelyen elött hagyta kutyáját. Egy szívszorító levél megmagyarázta, miért

Hirdetés

Fotó: Xollin/Facebook

Egy megható történet került napvilágra, amikor egy Andres nevű kisfiú szívszorító döntést hozott, hogy megóvja szeretett kutyáját, egy Rene nevű pitbullt, az otthoni bántalmazástól. Az eseményeket a helyi állatmentő szolgálat Facebook-oldalán osztották meg, ahol a történet gyorsan szíveket hódított meg és felhívta a figyelmet az állatkínzás súlyos kérdésére.

Hirdetés

Andres és édesanyja egy kartondobozban helyezték el a kutyát, majd elvitték egy közeli állatmenhelyre. Amikor a menhely dolgozói megtalálták a dobozban a kutyát, döbbenetükben találtak egy cetlit, amely megmagyarázta a helyzetet. A cetlin ez állt: “Az anyukám és én úgy döntöttünk, hogy a kutyámat az Önök kezében hagyjuk, elrejtve apám elől, mert ő azon gondolkodik, hogy eladja. De ő rosszul bánik vele és rugdossa. Egyik nap olyan erősen megrúgta, hogy megsérült a farka. Remélem, hogy tudnak segíteni és gondoskodni róla.”

Fotó: Xollin/Facebook

A dobozban a kutyával együtt egy kis mackó is volt, Rene kedvenc plüssállata, amit Andres hagyott a haverjának. Ez a gesztus még inkább megindította a közösséget, és sokan azonnal érdeklődni kezdtek a kutyus állapota felől.

Hirdetés

A menhely dolgozói gyorsan gondoskodtak Rene megfelelő ellátásáról, akit sérült farokkal hoztak be, a bántalmazás nyomán. A történet megosztása után sok ember kifejezte támogatását és aggodalmát. Rene jelenleg a gyógyulás útján van, és a menhely dolgozói bizakodóak, hogy hamarosan egy szerető és biztonságos otthonra talál majd, ahol méltó életet élhet.

Andres bátorsága és önzetlen cselekedete nemcsak Rene életét mentette meg, hanem ráirányította a figyelmet az állatkínzás elleni harc fontosságára is. Az eset bizonyítja, hogy még a legkisebbek is képesek nagy változásokat előidézni, ha kiállnak az igazságért és a szeretetért.

Hirdetés

Fotó: Xollin/Facebook

Forrás: iheartdogs.com


Hirdetés

Hozzászólások: