Dunába dobta élettársát, majd eljátszotta, hogy nem tudja hová tűnt a nő

Hirdetés

Eltűnés miatt keresett a rendőrség egy karcagi kétgyermekes édesanyát. Kiderült, az asszonyt volt élettársa megölte és holttestét a Dunába süllyesztette. A férfit az 5-ös úton fogták el, miután autójával balesetet szenvedett.

A megalapozott gyanú szerint egy 32 éves felsőlajosi férfi december 22-én megölte Karcagon volt élettársát, majd a holttestet a Dunába süllyesztette. Az ügy részleteiről Dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adott tájékoztatást.

Mint elmondta: egy karcagi asszony bejelentést tett a helyi rendőrkapitányságon lánya eltűnése miatt. A lánya két nappal korábban, december 22-én ismeretlen helyre távozott, életjelet nem adott magáról.

Hirdetés

– Figyelemmel arra, hogy ekkor még nem merült fel a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, a Karcagi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, a kétgyermekes anyuka körözésének elrendelése mellett vizsgálta az eltűnés körülményeit – mondta el az ezredes.

A fordulat az ügyben január 4-én következett be, amikor állampolgári bejelentés érkezett a lajosmizsei rendőrőrsre, mely szerint Lajosmizsén, egy kiserdőben különböző női ruhadarabokat találtak. Mint kiderült, ezek az eltűnt fiatalasszony ruhái voltak, ezeket viselte, december 22-én, amikor eltűnt.

A rendőrök vizsgálni kezdték, hogyan kerültek az asszony ruhái Karcagról Lajosmizsére, több mint 100 kilométerre az otthonától.

– Az eltűnt fiatalasszony két gyermekével és korábbi élettársával, kisebbik gyermekének édesapjával, akivel 2020 decemberében szakított, több mint négy éven keresztül élt egy Lajosmizse melletti településen – ismertette Dr. Varga K. Attila.

A férfi a szakítás után ide költözött vissza. Ez felkeltette a rendőrök figyelmét, és már az is gyanús volt, hogy a férfi, első meghallgatása során nem tudott minden kérdésre megfelelő választ adni.

Hirdetés

Ekkor már az életellenes bűncselekményekkel foglalkozó nyomozók is bekapcsolódtak az eltűnés körülményeinek vizsgálatába. B. Attilát beidézték a lajosmizsei rendőrőrsre, a férfi azonban nem jelent meg.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök a kecskeméti kollégáikkal együtt láttak neki a férfi megkeresésének. Néhány óra múlva megtalálták és előállították a férfit.

Kiemelt fotó: Részlet a rendőrségi videóból – Fotó: YouTube
Forrás: baon.hu


Hirdetés

Hozzászólások: