DRÁMA! Ez a 2 hős rendőr életüket nem kímélve saját kezükkel törték a jeget, hogy kimentsék a 13 éves kislányt a fagyos tóból! Egy megosztással fejezzük ki elismerésünket! GRATULÁLUNK!

Hirdetés

Múlt hétvégén történt az eset, amikor is Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester, a XVIII. kerületi tóból mentett kis egy kislányt. A gyermek kutyáját sétáltatta a Nefelejcs utcai garázssor mögötti parkban, amikor az állat hirtelen a befagyott tó közepére szaladt. A lány utánarohant, de a jég nem volt elég vastag, hogy elbírja, így beszakadt alatta. Csak néhány ember járt a park környékén, ezért jó néhány percbe beletelt, mire meghallotta valaki a kapaszkodó gyerek segélykiáltását.

A rádióban hallották a riasztást, azonnal a mentésére indultak és 2 perc alatt a helyszínre értek. A partra érve látták, hogy nem tudnak a vékony jég miatt a felszínén bekúszni sem, így levetették kabátjukat és pólóban indultak a két fokos vízben a gyermekért.

Hirdetés

Ahogy karnyújtásnyira értek a kislánytól megragadták a két kezét és elindultak vele a part irányába. Mire kiértek a vízből, addigra a katasztrófa védelem emberei is odaértek és meleg takarókkal várták őket.

Addigra már 27 fokosra csökkent a testhőmérséklete. Még pár perc a jeges vízben és bekövetkezett volna a tragédia!

Hála ennek a két rendőrnek a kislány és a kutyus is épségben megúszta az esetet! Vajon hány lájkot és megosztást érdemel tettük?

Forrás: tudathalo.com


Hirdetés

Hozzászólások: