Dr. Boldogkői Zsolt: igen valószínű, hogy a haláltól és a komoly betegségtől 100 százalékban megvéd a kínai vakcina

Hirdetés

Dr. Boldogkői Zsolt virológus úgy véli, hogy ennek a vakcinának előnye is lehet, mert van rá esély, hogy a mutáns vírusok ellen jobban fog védeni.

Kevésbé hatásosak a kínai vakcinák, mint a Pfizer és a Moderna oltásai. Ezt először ismerte el a kínai járványügyi központ vezetője.

Hirdetés

Azt is mondta, hogy a kínai hatóságok harmadik oltással vagy a különböző vakcinák kombinálásával, vagy a két oltás között eltelt idő változtatásával javítanának a hatékonyságon.

Bár dolgoznak egy újfajta – a Pfizerhez hasonló vakcinán is – de a szakember szerint addig is oltani kell, mert nincs idő a tökéletes vakcinát kivárni.

Az RTL Híradónak nyilatkozó magyar virológus szerint eddig is ismert volt, hogy az elölt vírust tartalmazó vakcinák kevésbé hatásosak, de szerinte a súlyos megbetegedéstől mindegyik oltás megóv.

Hirdetés

A szakember azt mondta, hogy a kínai oltóanyag hivatalosan 78 százalékosan hatékony. Dr. Boldogkői Zsolt virológus szerint igen valószínű, hogy ez a vakcina a halált és a komoly betegséget 100 százalékban megelőzi.

Ugyanakkor úgy vélekedik, hogy előnye is lehet a Sinopharmnak, mert van rá esély, hogy a mutáns vírusok ellen jobban fog védeni.

A magyar kormány az RTL Híradónak azt közölte, hogy minden vakcina hatásos, amit Magyarországon használnak.


Hirdetés

Hozzászólások: