Donald Trump újabb három életveszélyes ötlete

Hirdetés

Újabb ötletekkel állt elő az amerikai elnök az új típusú koronavírus semlegesítésére – szervezeten belül. Donald Trump egy csütörtöki értekezleten megfontolásra ajánlotta a szakembereknek, vajon nem lehetne-e fertőtlenítő szerekkel, UV-sugárzással és hevítéssel belsőleg kezelni a betegeket, hiszen ezek a módszerek eredményesek a megelőzésben, bizonyítottan elpusztítják a vírust.
A felvetés riadalmat keltett a kutatók és az orvosok körében, akik attól tartanak, hogy Donald Trump javaslata újabb halálos áldozatokat szed majd, ahogyan ez történt korábban, amikor az elnök a malária gyógyítására használt klorokint, illetve a szélesebb körben alkalmazott hidroxi-klorokint akarta bevetni a járvány megfékezésére- írja az Euronews

Hirdetés

Annak is voltak ellenzői szép számmal, egyikük állítólag el is veszítette az állását emiatt. Az orvosbiológiai kutatás-fejlesztésért felelős amerikai hatóság egyik vezető oltóanyag-specialistája, Rick Bright azt állítja, azért rúgták ki, mert nem volt hajlandó támogatni a hidroxi-klorokin alkalmazását a COVID-19 betegek gyógyításában. Úgyhogy bírósághoz is fordult emiatt. Donald Trump viszont azt mondja, sosem hallott erről az emberről, “lehet, hogy kirúgták, lehet, hogy nem. Mindenesetre “meg kell hallgatni a másik felet is”.

Három módszer, amely belsőleg biztosan NEM használható az új típusú koronavírus ellen

Donald Trump víruskutatókkal együtt tartott sajtótájékoztatót a Fehér Házban, ott vetette fel az új lehetséges kutatási irányokat. A Nemzetbiztonsági Hivatal Tudományos és Fejlesztési Igazgatóságának vezetője arról számolt e, hogy a SARS-CoV-2 vírus elpusztításában hatásosnak bizonyult a napfény és a magas hőmérséklet, ezeken kívül a nyálban és a légzőszervi váladékokban percek alatt elpusztítják a fehérítő szerek, az izopropil-alkohol (izopropanol) nevű oldószer pedig még annál is gyorsabban.

Az elnöknek erről jutott eszébe, hogy esetleg lehetne az UV-sugárzást vagy egyszerűen csak egy nagyon erős fényt és a hevítést belsőleg is használni a vírus ellen, és talán van arra mód, hogy fertőtlenítőszert fecskendezzenek a fertőzöttek szervezetébe, hiszen az egy szempillantás alatt végez minden kórokozóval.
Legkedveltebb járványügyi szakemberéhez, a Fehér Ház koronavírus-munkacsoportjának koordinátorához, Deborah Birxhez intézte kérdéseit, és várakozásának megfelelően udvarias választ kapott. Birx azt mondta, ilyesmire eddig nem volt példa. Bár a láz valóban segíti a szervezetet a gyógyulásban, de csak bizonyos határig. Az elnöknek arra a megjegyzésére, hogy erős fény szervezetbe juttatását, mint vírusölő módszert, ő korábban vizsgálatra érdemes lehetőségnek nevezte, nem reagált a szakember.

Hirdetés

Elismert orvosok máris riadót fújtak, és egy vezető fertőtlenítőszer-gyártó is könyörgőre fogta.
Több szaktekintély is azonnal nyilatkozott a sajtónak, nehogy bárki szó szerint vegye Donald Trump ötleteit. Egy tüdőgyógyász arra emlékeztet, hogy bármiféle tisztítószer befecskendezése vagy egyszerűen csak lenyelése általában végzetes, nem véletlen, hogy ez az öngyilkosság legközismertebb módszereinek egyike. Egy másik tüdőspecialista óva int ezeknek a szereknek a még a belélegzésétől is mondván, hogy ezek a gázok súlyosan károsítják a tüdőt.

Miután az amerikai elnök ötletelése berobbantotta a közösségi oldalakat, azegészségügyi és higiéniás termékek globális piacvezetője, az RB közleményt adott ki azzal, hogy “fertőtlenítő szereket soha semmilyen körülmények között nem szabad emberi szervezetbe juttatni (sem oltással, sem lenyeléssel, sem másmilyen úton)”

Fotó: Alex Brandon/Copyright 2020 The Associated Press
Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: