Dominikán nem végeznek több tesztet, helyette ingyenes egészségbiztosítás van, amely a következő költségeket vállalja át:

Hirdetés

A Dominikai Köztársaság megszünteti az utazókra vonatkozó kötelező COVID-19 tesztelési követelményét, helyette ingyenes biztosításokat biztosít számukra, tehát: szeptember 15-től a Dominikai Köztársaságba látogatóknak érkezéskor nem kell bemutatniuk a negatív COVID-19 tesztet; nincs továbbá tömeges tesztelési program a repülőtéren, sem véletlenszerű gyorsteszt a kiválasztott utasokon- írja a startlap.hu

Hirdetés

2020 végéig bárki élhet vele
Helyette ingyenes és ideiglenes egészségbiztosítás van, ami például a COVID-19 teszt költségeit és a hosszú távú tartózkodás szállásköltségeit fedezi azoknak, akik a nyaralás alatt fertőződnek meg. A terv minden látogatóra vonatkozik, beleértve az Egyesült Államokból érkezőket is – feltéve, hogy a megadott turisztikai szálláshelyeken szállnak meg. 2020. szeptember 15. és december 31. között él a lehetőség, bár meghosszabbítható a későn érkezők számára. “A terv december 31-ig tart, de ha egy szálloda vendége december 31-én érkezik és például két hétig a szállodában tartózkodik, akkor a biztosítás érvényben marad” – mondta a Lonely Planetnek a Dominikai Köztársaság turisztikai bizottságának szóvivője.

Dominika júliusban nyitotta meg határait, új egészségügyi és biztonsági protokoll betartásával. Az új terv iránymutatásokat fogalmaz meg az idegenforgalmi ipar fenntarthatóbbá tétele érdekében, az elkövetkezendő néhány hónapban számos fejlesztésre lehet számítani. “Dolgoztunk azon elemek azonosításán és felvállalásán, amelyeket ki kell igazítani és kezelni kell, hogy a terv tovább haladjon” – mondta David Collado idegenforgalmi miniszter, hozzátéve: “Hasonlóképpen az idegenforgalmi kínálatunk megerősítésén is dolgozunk, hogy biztosítsuk: úti célként felkészültek vagyunk a sikerekre mind rövid, mind hosszú távon.”

Hirdetés

A Karib-térség országában kötelező a maszkviselés és a társadalmi távolságtartási irányelvek betartása a szállodákban, éttermekben és bárokban között. Már több légitársaság is indít járatokat a Dominikai Köztársaság számos repterére – a legtöbb Budapest és Punta Cana vagy Santo Domingo útvonalon közlekedik. Bár oda nem kell teszt, hazaérkezéskor azonban két SARS-CoV-2 PCR tesztet kell csináltatni – ellenkező esetben kéthetes karantén vár az utazóra.

Forrás: startlap.hu


Hirdetés

Hozzászólások: