Döbbenetes! Elkábították, hogy elrabolják a 16 éves lányt, akit végül Ez a fantasztikus magyar applikáció mentett meg! NAGYON VIGYÁZZATOK ÉS ÉLESÍTSÉTEK TI IS!!! >>>

Hirdetés

Döbbenetes! Elkábították, hogy elrabolják a 16 éves lányt, akit végül Ez a fantasztikus magyar applikáció mentett meg!

16 éves leányzó anyukája megírta az alkalmazás fejlesztőinek, hogy gyermeke italába kevertek egy szert, amitől teljesen elkábult. A levél szerint egy szabadtéri fesztiválon követték el a támadást, olyan gyorsan, hogy a lánynak még telefonálni sem volt ideje.

Azonban az okostelefonján telepítve volt a “Kezedben a biztonságod” alkalmazás, s így az riasztotta a szüleit.

Hirdetés

A magyar fejlesztésű, innen iOS és Android készülékre is letölthető alkalmazás célja, hogy kellemetlen helyzetben a használójának akkor is segítséget nyújtson, ha telefonhívásra (a rendőrség hívására) már nincs lehetősége. Főleg utcai támadások esetén a megtámadottnak esélye sincs, hogy elővegye a telefonját, feloldja a képernyőjét, majd tárcsázza a megfelelő számot.

A „Kezedben a biztonságod” ingyenes alkalmazás segítségével ilyen esetben is jó eséllyel lehet segítséget hívni, mivel még a telefont sem kell elővenni ahhoz, hogy riasztást indítson. Elég a ki/be kapcsoló gombot többször megnyomni vagy kirántani a fejhallgatót, és a riasztást máris küldi a telefon a beállított családtagoknak, barátoknak. A riasztás tartalmazza a riasztó személy helyzetét (folyamatosan frissítve) és elérhetőségét.

Olyan funkciót is tartalmaz az alkalmazás, ami érdekes lehet családoknak, sportolóknak. Például ha egy gyermek elindul haza az iskolából, akkor ezen az alkalmazáson keresztül értesítést küldhet a szüleinek, és ők hazáig egy térképes felületen követhetik figyelemmel a mozgását.

Ha fontosnak találod a mondanivalóját, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás: tudathalo.com


Hirdetés

Hozzászólások: