DK: nem fenyegetőzni kell, hanem megnyugtatni az embereket a megtakarításaik kapcsán!

Hirdetés

Fotó: DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja a kormánynak, fenyegetőzés helyett inkább nyugtassa meg az embereket, hogy nem kíván hozzányúlni a megtakarításaikhoz.

Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján felidézte: pénteken Varju László, a DK alelnöke egy sajtótájékoztatón arra kérte a kormányt, hogy Matolcsy György jegybankelnök a hét elején elmondott szavai kapcsán tegye világossá, nem akar hozzányúlni az emberek bankban őrzött megtakarításaihoz.

Hirdetés

Dobrev Klára azt mondta, a Fidesz a helyzet tisztázása helyett már a sajtótájékoztató meghirdetésére is fenyegetéssel reagált, amely szerint a kormánytöbbséggel el fogja venni Varju Lászlótól a parlamenti tisztségeit, büntetőeljárás fog indulni ellene, sőt még aznap feljelentést tett ellene a jegybank is.

“Erre csak egyetlenegy dolgot lehet mondani: el a kezekkel Varju Lászlótól! Visszautasítunk minden kormányzati fenyegetést; sem az árnyékkormányt, sem a Demokratikus Koalíciót nem lehet megfélemlíteni” – fogalmazott Dobrev Klára.

Hirdetés

Hozzátette, ebben a helyzetben nem fenyegetőzni kell, hanem tisztázni, hogy a kormány egyetért-e Matolcsy Györggyel, és hozzá akar-e nyúlni a lakossági megtakarításokhoz.

Az árnyék-miniszterelnök hangsúlyozta, sokat fognak még beszélni erről az ügyről, ha a Fidesz magyarázat és tisztázás helyett továbbra is fenyegetőzik.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: