Delfinek mentették meg a fuldokló kutyát- Videó:

Hirdetés

A kutyák általában szeretnek úszni, de az egyik fáradt kutyus leesik a vízről, miután csapdába esett egy floridai csatornában.

A baj Marco-szigeten bontakozott ki, ahol egy 11 éves dobermann-pinscher, Turbo véletlenül a vízbe zuhant, de a vezeték magas burkolata miatt nem lehetett visszamászni.

Hirdetés

Tizenöt órával később Turbo még mindig a vizet tapossa, ami elég lenyűgöző egy korabeli kutyánál. De a selejtes idősebb nem bírta sokáig.

Szerencsére a Turbót a legrövidebb időn belül megmentették a fulladástól. De az első válaszadók nem voltak tipikus emberi legénységből. A szemtanúk szerint az elhaladó delfinek megérezték a kutya szorongását, és azonnal csobbanni kezdtek, hogy segítséget kérjenek. A lárma elég hangos volt ahhoz, hogy figyelmeztessen két turistát fél mérföldnél távolabb.

Hirdetés

„Láttuk ezt a két delfint, és fröcsögtek, és nagy zűrzavart csináltak” – mondta Audrey D’Alessandro egy helyi tévéállomásnak. D’Alessandro hívta a 911-et, és a tűzoltók gyorsan kiérkeztek, hogy kiemeljék a vízből a fáradt kutyust.

Turbó – olyan fáradt, hogy még ugatni sem tudott – egyértelműen ennek a segítőkész delfinhüvelynek köszönheti életét. „Remegett, és nagyon szorongott” – mondta Cindy Burnett tulajdonos.

Hirdetés

Burnett már többször átkutatta ezt a területet, miután felfedezte, hogy Turbo megszökött a zárt területéről, de elismerte, hogy eszébe sem jutott benézni a csatornába. „Ha egész éjszaka vizet kellett volna taposnia, tudom, hogy nem tudta volna” – mondta.

A szakértők szerint a delfinek barátságos, segítőkész lények, akik hajlamosak segíteni a rászoruló állatokon. Ettől függetlenül nagyon boldogok vagyunk, hogy ez az együttérző tok megmentette a Turbót. Épp az időben úsztak el mellette!
Tudjon meg többet erről a szívmelengető mentésről az alábbi videóban!

Borítókép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: