December 11. után változhat az idősek vásárlási idősávja

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt bevezetett, az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete december 11-e után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás – írta a Magyar Nemzet

Hirdetés

Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke szerint a 65 év felettiek nem csupán a nekik fenntartott két óra alatt járnak vásárolni, miközben az ünnepek előtt egyre többen vásárolnak boltokban.

– Mostanában érkeznek a havi fizetések, megkezdik az emberek az alapanyagok, ajándékok beszerzését. Amennyiben továbbra is a teljes nyitvatartási idő alatt vásárolhatnak a 65 év felettiek, úgy érdemes lehet átgondolni, maradjon-e az idősáv a mostani formájában, mert abban a két órában jóval több feszült helyzet adódhat, amiért nem tudnak menetrend szerint vásárolni az emberek – mutatott rá.

Hirdetés

Decemberben délelőttönként is erősebb az átlagnál a forgalom, amiben szerepet játszik az is, hogy a szokásosnál sokkal hamarabb zárnak a boltok. Úgy gondolja, hogy eddig elérte célját a kizárólagosság, ám ha visszaengednének minden vásárlót, és inkább a kötelező védőtávolság elve szerint, az összlétszám és az üzletméret alapján szabályoznák a látogatásokat, jobban eloszlana a napi tömeg.

Szerinte az eredeti nyitva tartás visszaállítása is opció lehet arra, hogy időben széthúzzák a vásárlásokat, csökkentve a tömeges napszakok zsúfoltságát.

Címlapfotó: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: