Dani kisfiam sokszor panaszkodott fejfájásra, a háziorvos szerint csak szimulált.. aztán egy orvos MR-el vizsgálta majd ordított, hogy azonnal vigyék műteni a gyermekem!

Hirdetés

Hosszú lesz írásom de higgyétek el megéri elolvasni! Dani fiam kb 1 éve fájlalta a fejét. Majdnem minden reggel fejfájással ébredt. Járt orvosnál, nem is egynél. Volt amelyik azt mondta neki hogy ez normális, élete végéig szednie kell a fájdalomcsillapítót.

Körülbelül 3 hónappal ezelőtt feltűnt hogy sokkal kevesebbet eszik. Hányinger kínozta és látászavarai is voltak. A tavaszi szünetben ismét elment a háziorvoshoz. Kapott beutalót ortopédiára, neurológiára, el kellett vigyem szemészetre és csináltak neki 1 nagy labort. Időpontot ortopédiára május 11-re, neurológiára június 12-re kaptunk. A szemészetet pedig el se lehet érni telefonon. Vagy foglalt vagy nem veszi fel senki. A labor eredménye magas vas. Majd április 28-án vásárhelyről a kollégiumból elvitte a mentő. A tanár hívta ki mert hányt. 9-kor hívták a mentőt ami fél 12-re érte is ment. Mikor felhívtam a kórházat a doktornő közölte velem: anyuka nagy baj nincsen a gyerek már nyomkodja a telefont! Aztán szombaton mikor átmentem kérdem milyen vizsgálatokat csinálnak neki.

Hirdetés

Csináltak 1 általános labort( hétvégén ők nem csinálnak nagy labort), volt 1 szemészeti vizsgálata, a felnőtt neurológus megtekergette a fejét meg feltett neki pár kérdést. Megnézték a cukrát és 24 órás vérnyomás mérést csináltak. Május 2-án haza engedték azzal a neurológusi szakvéleménnyel hogy fejfájása részben csigolya eredetű, részben pszichikai és részben a kimerültségtől van. Nekem konkrétan csak annyit mondtak a sok stressztől van amin az iskolában éri. Kérdem a többi tünete? Hányinger? Hányás? Homályos látás? Javasolták gyermek neurológus felkeresését. Igen, van időpontunk. Május 3.-án a gyerek elvitte a zárójelentést a háziorvoshoz és kért 1 igazolást majd délután visszament a kollégiumba. Körülbelül 4 óra fele hívott a felügyelő tanárja hogy Dani hány így nem maradhat ott ő nem is hiszi el hogy ezt a gyereket így kiengedték a kórházból.

Hirdetés

Így Dani még szerdán haza is jött. Másnap elindultunk a gyerekorvoshoz. Dani félúton összeesett. Mire elvittem az orvosig már félre beszélt. A doki kihívta a mentőket akik bevitték a szegedi klinikára. Ott feltételezték hogy be van drogozva. Egy negatív drogteszt után csináltak neki EEG-t ami eléggé rossz lett. Így éjszaka csináltak neki MRI-t. Másnap megmutatták a felvételt. Egy 5 cm átmérőjű tumor nyomta a gyerek szinte összes idegét. Szombat reggel operálták. Amit én nem értek hogy a vásárhelyi kórház orvosa hogy nem gyanakodott? Utólag utána néztem, a gyerek az agydaganat összes tünetét felsorolta. Milyen szakemberek dolgoznak ott?Ez az én véleményem.

Amiért leírtam ezt az az, mert szeretnélek megkérni valamire. Ha orvosként olvasod kérlek vedd komolyan a betegeidet, vizsgáld ki a panaszaiknak megfelelően, ne vedd őket félvállról és ne a látszatból ítéld meg hogy mekkora a baj! Ha betegként vagy annak hozzátartozójaként olvasod akkor arra kérlek ne hagyd hogy az orvosok lerázzanak, vagy ne vegyenek komolyan!Kérjük Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson történetünk!


Hirdetés

Hozzászólások: