Csodálatos hír jött Kudlik Júliáról

Hirdetés

Kitüntették Kudlik Júliát. A színes televízió feltalálójáról, Goldmark Péter Károlyról elnevezett életműdíjat Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke adta át.

A budapesti díjátadón Karas Monika így fogalmazott:

“a média szerepe olyan, mint egykor a tűzhelyé: ott van életünk közepében, körülötte gyűlünk össze. Kitörölhetetlen nyomot hagy kultúránkon, identitásunkon, ezért szakmai hatóságként feladatunk, hogy megbecsüljük azokat, akik saját személyiségük nyomaival gazdagítják azt”.

Hirdetés

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, több mint évtizedeken át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Ő vezette a Delta ismeretterjesztő műsort, de volt házigazdája a Táncdalfesztiválnak és népzenei vetélkedőknek is. Az 1990-es években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját.

A Goldmark Péter Károly-díjat 2015 óta adományozhatja az NMHH elnöke olyan szakembereknek, akik a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytattak kimagasló színvonalú tevékenységet, valamint több évtizeden át végeztek kiemelkedő munkát írja a life.hu.


Hirdetés

Hozzászólások: