Csodájára járnak: Ladából készített Pick Up-ot a vásárhelyi autófényező

Hirdetés

Nagy László autófényező egy csodát alkotott: egy 1200-as Ladából bő egy év munkával alkotott meg egy Pick Up-ot, megőrizve az egykor nagy népszerűségnek örvendő autómárka eredetiségét. Miután megcsodáltuk, és beszélgettünk Lászlóval a részletekről, természetesen mi magunk is bepattantunk az autóba és kipróbáltuk azt.

Fiatalkorának autója volt a Lada, és mindig is tetszettek a pickup-ok, különösen az 40 – 50 –es években gyártott Ford, G M C, Chevrolett. 2018 telén talált rá egy ukrán oldalon egy átalakított Ladára. 2019 februárjában úgy gondolta, saját ötletei alapján egy ’85-ös, 1200-as Ladából létrehoz egy pickup-ot.


Hirdetés

Bő egy év munkája van benne, és rengeteg kreativitás

„A fülketetőből le lett vágva és mintegy 35-40 centiméterrel előrébb lett hozva, így kétszemélyes lett, a hátsó utas részből pedig a plató lett kialakítva. Minden karosszéria elem eredeti rajta kivétel a küszöb oldal. Ezt az eredeti tulaj nagyon jól üregvédőzte, illetve mind a négy kerékjáratba védő betét volt belerakva , mindennek ellenére a küszöb oldala elkorrodált s cserére szorult . Az autón lévő összes csavar, ajtó, ütköző zár s egyéb alkatrészek , az eredeti orosszal megegyező sárgára lett galvanizálva , a vezetékkötegelés is korhűen lett felújítva , a motorba mindössze 74950 km van, belsejét pedig meghagytam korhűnek, de a tisztítása egy hetet vett igénybe” – mesélte László.

Mindig finomítgatta és még tovább munkálkodik rajta

A vásárhelyi autófényező elmesélte, a plató rész, amely matt lakkozva van és alatta elfér a pótkerék az emelő s a szerszámok is – hamarosan újabb designt kap: gyártatott egy mintát egy gipsz minta készítővel, amelynek köszönhetően egy műgyanta üvegszálas tető is lesz rajta amiben egy 25 centiméteres Lada logó is helyet kapott! A fényezése sem hétköznapi egy Audi S Q 8 színe köszön vissza rajta ( Drágon Orangens ).

Örömét leli a kihívásokban

László elmondta, mindig is szerette a kihívásokat, saját ötleteit megvalósítani, kreativkodni. Szobafestőként kezdte a pályafutását , amit 12 évig művelt, de már akkor is tetszett neki a fényező szakma, így autodidakta módon elsajátította azt, megtanulta az autófényezést is. 56 évesen iskola padba ült s elvégezte az autófényező szakmát s sikeres vizsgát tett (bizonyítványt), de addigra már elismert szakember volt városszerte. A Lada pickup gyönyörű fényezése is László tehetségéről tanúskodik,a felnik is homokszórva lettek , s a gyári színt kapta meg!

Hirdetés

Csodájára járnak, nagy összeget is ajánlottak már az autóért

Megállítják, megfordulnak a pickup után az utcán, ámulattal veszik szemügyre. Többen is megállították , csak hogy közelebbről megnézzék, milyen autó is ez a Lada pickup. Egy komolyabb összeget is ajánlottak már érte, de László nem akarja eladni, ezt magának csinálta, azonban ha valaki megkéri, hogy építsen neki hasonlót, szívesen áll elébe.

Nemzetközi tuning show-ra megy a gyönyörű járgány

Szeptember 25-től rendezik meg Budapesten az AMTS nemzetközi automobil és tuningshow-t, amelyre meghívták Lászlót és járgányát is, így még többen megcsodálhatják majd a nem mindennapi alkotást. Magyarország az autogyártás színpadán című standon lesz megtalálható!

Forrás: vasarhely24.com


Hirdetés

Hozzászólások: