Cserháti Zsuzsa fia: Nincs pénzem kigazolni anyám sírját

Hirdetés

Nehéz anyagi körülményeire hivatkozott Cserháti Zsuzsa fia, amikor azt kérdezte a Bors, hogy miért nincs még édesanyjának sírköve. Hála Horváth Charlie-nak, tizenhat év után most megoldódni látszik a helyzet.

Felbolydult az internet népe és a sztárvilág is a Bors keddi cikke után, amiben arról írtunk, milyen szörnyű állapotban van a legendás énekesnő, Cserháti Zsuzsa sírja,írja a lap.

Charlie indította el a lavinát

Hirdetés

A szomorú tényről Horváth Charlie rántotta le a leplet, akit lapunk egyébként azért keresett meg, hogy véleményt mondjon a na­pokban színpadra került Cserháti-estről. A kedves szavak helyett azonban váratlanul lapunk munkatársára zúdította haragját, és a Bors ha­sábjain üzent a „Cserhátiból élőknek”:

„Romokban hever a sírja. Szégyen és gyalázat. Gondolkodjanak el az őt előadó énekesek, színészek, és menjenek ki a sírjához azok az emberek, akik most már több mint tíz éve Cserháti Zsuzsából pénzt keresnek – legyen az 40 vagy 400 ezer forint! ” – háborgott a legendás énekes, aki hozzátette: szégyenszemre ő az egyetlen, aki igazgatja pályatársa elkorhadt fejfáját és vágja a gazt a sírhelyén.

A fiát is zavarja

A viharvert sír miatt a legtöbben Cserháti családját, legfőképp egy szem fiát hibáztatják, akit a Borsnak sikerült utolérnie. Szirtes Krisztián érezhetően kellemetlenül érezte magát, de igyekezett megindokolni a helyzetet, és lapunknak őszintén beszélt a nehézségeiről.

– Valóban, az én feladatom is lenne, hogy az édesanyám sírja rendben legyen, és szoktam is járni hozzá, ami az elmúlt egy-másfél évben elmaradt. Így teljes meglepetés számomra, hogy ennyire rossz állapotú a nyughelye – vallotta be Krisztián, aki bár régóta szeretné, önerőből képtelen rendbe hozni a sírhantot.

Hirdetés

– Nyilván nekem is lépéseket kellett volna már tennem, ami eddig elmaradt, sajnos. De sem idővel, sem kellő anyagi forrással nem rendelkezem. Van két gyermekem, családom, ez pedig egy több százezres történet, amire nem nagyon van lehetőségem. De természetesen, ahogy minden gyereknek, nekem is vágyam, hogy édesanyámnak gyönyörű síremléke legyen.

Összefog a sztárvilág

Charlie kifakadása azonban segíthet Krisztiánnak, a zenész kritikája ugyanis hamar célba ért, és a rajongók mellett a fél művészvilág megmozdult. Az Orfeum vezetősége például – ahol a Horányi Juli által megálmodott legújabb Cserháti-előadás fut – azonnal jelezte lapunknál, hogy nem tudtak a sajnálatos helyzetről, és szeretnének segíteni a sír helyreállításában.

– Júniusban van a születésnapja, júliusban a halála évfordulója, tökéletes alkalom, hogy méltó síremléket állítsunk neki, de természetesen ez nem a mi hatókörünk, így először szeretnénk körbejárni a témát, beszélni az illetékesekkel, például a fiával, és ha ő elfogadja, mi nagyon szívesen hozzájárulunk a síremlékhez – mondta a Orfeum programigazgatója, Sziklai Ildikó, akihez Horányi Juli is csatlakozna.

Fehér Adrienn az az énekesnő, aki szintén gyakran eleveníti fel Cserhátit a színpadon. Ő is segítene.

– Évek óta tervben van, hogy a művésznő sírját felújítják. Úgy tudom, az emlékkoncert bevételét szeretnék erre fordítani, amit természetesen én is nagyon szívesen támogatok – mondta Adrienn.

Horváth Charlie kirohanásának hála valami most elindult. A kérdés már csak az, hogy a művésznő fia a kezdeményezés élére áll-e.

Hirdetés

– Rengeteg szervezést igényel ez a folyamat, és egy ponton mindig megreked, de most már én is felveszem a kapcsolatot a kezdeményezőkkel, mert ez már egy több éve húzódó terv – határozta el magát Cserháti fia, aki már a művésznő unokáit is elég nagynak gondolja a temetőbe látogatáshoz.

– Pár éves gyerekeket minek vittem volna oda? Halottak napján pedig nem akartam őket a kirakatba tenni. Mostanában viszont elérkeztek abba a korba, hogy talán tudnak mit kezdeni a helyzettel. De ettől függetlenül is jól tudják, ki volt a nagymamájuk, ismerik a dalait, és a felvételeken találkoznak vele. Ápoljuk az emlékét – magyarázta Cserháti fia, akiben mindezek ellenére van némi keserűség.

Senki nem fizet jogdíjat

– Bosszantó, hogy sokaknak az anyám életművéből milliós bevételeik vannak, amihez nekem hozzászólásom sincs. Hányan csinálnak koncerteket, amikről még csak hírből sem hallok, és persze semmilyen ellentételezést nem kapok érte? De nem tudok, nem is akarok fenyegetőzni. Mindent levédethetnék, ami édesanyámhoz köthető, de erre sem pénzem, sem energiám. Aki ki akar kerülni, az úgyis ki fog – mondta a 2003-ban elhunyt énekesnő egyetlen gyermeke.

Hirdetés

Hozzászólások: