Csenge édesapja belebolondul a gyászba..” Félek, hogy Róza belehal a gyászba “

Hirdetés

Ez nem maradhat így – zokogja Csenge édesapja a sírkőre borulva. Roland, aki a lányt a vízgyűjtő aknába dobta, tudja, nem tanácsos hazatérnie a faluba. Budapesten húzhatta meg magát.

Az egész országban forranak az indulatok, miután a Miskolci Törvényszék első fokon szerdán gondatlan emberölésben találta bűnösnek és csupán négy évre ítélte B. Rolandot, akit az előzetesben töltött időt beszámítva már ki is engedtek a börtönből. Ismert: a fiatalember egy vízgyűjtő aknába dobta az eszméletlen állapotban lévő K. Csengét, akinek a halálát fulladás okozta.

„Félek, hogy Róza belehal a fájdalomba”

Hirdetés

Az áldozat édesanyja a felháborító döntés hallatán elájult, a bíróságról mentő vitte kórházba. Csenge édesapja a tragédia óta az idegességtől szinte teljesen elveszítette a hallását, a tárgyaláson emiatt nem tudott megjelenni.

– Róza még a pszichiátrián van, nem kaptam tájékoztatást az állapotáról. Attól félek, bele fog halni a fájdalomba – mondta a Borsnak szerda délelőtt borsodnádasdi otthonában Kahán László.

A gyászoló apa lakásában rengeteg fotó lóg a falakon szeme fényéről, CsengérőlA gyászoló apa lakásában rengeteg fotó lóg a falakon szeme fényéről, Csengéről © Bánkúti Sándor– Zokogásban törtem ki, amikor a tévéből megtudtam, hogy kiengedik a lányom gyilkosát. Ez nem maradhat így! Remélem, a Debreceni Ítélőtáblán tisztességes ítélet születik majd másodfokon. Az emberi méltóságában megalázta a kislányomat. Hogy úszhatta meg ennyivel?! – fakadt ki remegő hangon az apa. Az otthona minden pontján egy fénykép emlékezteti Lászlót gyönyörű lányára.

Már nem is vár bocsánatkérést

Mint mondja, a gyilkosság óta nem találkozott B. Roland szüleivel, pedig korábban jóban volt a két család. A tizenhét éves lány ballagóruháját még a gyilkosa anyja varrta.

– A szülei itt dolgoznak a közelben, de arra sem voltak képesek, hogy kifejezzék a részvétüket, és a fiuk nevében esetleg bocsánatot kérjenek. Hát most már ne is tegyék! Amikor a boltba menet meglátnak, elfordítják a fejüket és inkább továbbállnak – kesergett László.

László Isten ajándékaként tekintett a lányára. Mindennap ellátogat a sírhozLászló Isten ajándékaként tekintett a lányára. Mindennap ellátogat a sírhoz © Bánkúti SándorA 73 esztendős férfi és Csenge tíz évvel fiatalabb édesanyja már nem alkotnak egy párt, de a házuk közvetlenül egymás mellett áll. A megölt lányt Isten ajándékának tartották, hiszen azt hitték, nem lehet már gyermekük.

– Minden hónap elején gyertyát gyújtok érte az ablakban készített kis emlékhelyen. Ha tehetem, a temetőbe mindennap kilátogatok. A halála óta nem telt el úgy éjszaka, hogy ne álmodtam volna vele. Többször kérdezték, hogy viselem ilyen „jól” az elvesztését. Az lehet, hogy kívülről így tűnik, de azt senki nem tudja, belül mi játszódik le bennem. Egy férfi nem úgy tudja kimutatni az érzéseit, mint egy nő – suttogta a gyászoló férfi.

Hirdetés

Felháborodás kíséri a bírónő döntését

Még az egész élet Csenge előtt állt, rengeteg terve volt. Vonzotta a színészet és az éneklés, de az apjának azt ígérte, amíg csak lehet, tanulni fog. B. Roland családjának házához is ellátogattunk. Az anyja nem akart nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy a fia Borsodnádasd közelébe sem fog jönni többet.

Kahán László hozzáfűzte, ezt jobban is teszi, a lakosság részéről biztosan nem várna rá szíves fogadtatás. És, ha csak a B. Roland elengedéséről szóló internetes hozzászólásokat nézzük, rögtön igazolva érezhetjük az apa szavait. Az általános vélekedés szerint a gyilkosnak jóval szigorúbb büntetés járna, rengetegen kritizálják a bírót, és a kommentek jelentős részét nem is közölhetnénk, nem tűrné a nyomdafesték.

Úgy tudjuk, a gyilkos a testvéreinél húzhatja meg magát Budapesten.

Fotó: Bánkúti Sándor
Forrás: borsonline.hu

Hirdetés

Hozzászólások: