CSEH HETILAP: ORBÁN ÉS A MAGYAROK MEGŐRIZTÉK NYUGALMUKAT ÉS MÉLTÓSÁGUKAT

Hirdetés

1000_1_20151001_223812

“Teljesen eltúlzottak és álságosak” az utóbbi hónapokban és hetekben a Magyarország és Orbán Viktor elleni támadások a migrációs válság kezelését illetően – olvasható a Reflex című cseh társadalom-politikai hetilap legfrissebb, csütörtökön megjelent számában.

“Örüljünk inkább annak, hogy Orbán és a magyarok, mint nemzet, ebben a számukra ismeretlen és feszült helyzetben is megőrizték nyugalmukat és méltóságukat” – áll a Menekültek és a robbanékony magyar lélek című, Viliam Buchert ismert cseh publicista által jegyzett elemzésben. A szerző úgy látja, hogy a migrációs válság az összes európai uniós ország közül Magyarországot érintette a leginkább, Orbán és a magyarok pedig nem tettek mást, mint a hatályos szabályok szerint védték a külső, schengeni határokat.

Orbán Viktor politikai stílusa – jegyzi meg Viliam Buchert – szokatlan és bizonyos kétségeket ébreszt. A magyarok többsége azonban nem gondolja, hogy Orbán eljárása a migrációs ügyben nem lenne demokratikus. A magyar miniszterelnök már régóta figyelmeztet a migráció gondjaira, és “az utóbbi hónapok őt igazolták”.

“A magyar miniszterelnök nagy függetlensége a bel- és külpolitika legtöbb kérdésében rendkívül irritálja Brüsszelt és őrületbe kergeti Washingtont. Ezért festik le néha Orbánt úgy, mint egy démont” – véli a cseh publicista.

Orbán Viktor politikája az életről és a társadalomról alkotott magyar felfogás lényegéből indul, és szinte mindig össze van kötve bizonyos mértékű hazafiassággal. “Aki ezt nem érti meg, az nem tudja megérteni sem a magyarokat, sem kormányukat” – írja Viliam Buchert.

Forrás: magyaridok.hu


Hirdetés

Hozzászólások: