Covid-osztályról üzent: folyamatosan hozzák a betegeket, viszik a holtakat, kevés az orvos és az ápoló

Hirdetés

“De le a kalappal előttük” – mondta a 40 éves Bankos Barnabás, aki korábban nem vette komolyan a koronavírusban rejlő veszélyt. Sportolóként pedig biztosra vette, hogy nem kaphatja el a betegséget. Végül megtörtént a baj.

„Hirtelen lettem lázas, a szaglásom és az ízérzékelésem eltűnt, a végtagjaim, az ízületeim szinte szétszakadtak, minden levegővételnél szúrt a hátam. Másnap hívtam az ügyeletet, azt mondták: biztosan influenza, feküdjem ki. Estére még rosszabb lett, hívtam az ingyenes Covid-számot. Az éjjel rettenetes volt, így reggel mentőt hívtam. A gyorsteszt azonnal kimutatta a Covid-fertőzést, azért hoztak Kistarcsára, mert Budapesten már két hete sem volt hely” – mesélte a Blikknek.

Hirdetés

Végül oxigént és rengeteg gyógyszert, infúziót kapott, de akkorra már tüdőgyulladása volt, és a vírus ráment a bal veséjére is, iszonyú fájdalmakat él át.

„Fáj minden porcikám, hat nap után tudtam kicsoszogni a zuhanyozóba, pedig dupla adag fájdalomcsillapítót kapok. Az orvos azt mondja, most jön a neheze. Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat. Rengeteg a beteg, ezen a szinten 134, akikre 4 ápoló jut, de óránként vizsgálnak bennünket. Kevés az orvos és az ápoló, de le a kalappal előttük, mindent elkövetnek értünk” – mondja.

Mindenkit arra kér, hogy tartsa be az óvintézkedéseket, mert szerinte attól, amit tavasszal az olaszoknál láttunk, nem állunk messze. „Lehet, egy szájmaszkban nem kellemes, de a lélegeztetőgépen sokkal rosszabb!” – hangsúlyozza.

Hirdetés

Hozzászólások: