Búcsúzik Müller Cecília és az Operatív Törzs: nem lesz több sajtótájékoztató

Hirdetés

Budapest, 2020. június 17.
Müller Cecília országos tisztifõorvos és Gál Kristóf rendõr alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivõje megöleli egymást, balról Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg.
MTI/Balogh Zoltán

Bár Magyarországról nem tűnt el a koronavírus, a veszélyhelyzet megszűnt, így Müller Cecília és az Operatív Törzs utoljára tartott sajtótájékoztatót.

A mindennapjaink részévé váltak az Operatív Törzs sajtótájékoztatói, ahol a vírussal kapcsolatos statisztikák és hírek elmondása mellett életvezetési tanácsokat is kaptunk az ország új nagymamájától, Müller Cecíliától. Kétségtelen, hogy a járvány csillapodásával a sajtótájékoztatók egyre laposabbak lettek, de attól még furcsa lesz az élet nélkülük, bár inkább jó értelemben.

Hirdetés

A Pénzcentrum beszámolója szerint ugyanis most utoljára tartott sajtótájékoztatót Müller Cecília és az Operatív Törzs, hacsak nem tér vissza a koronavírus a második hullámmal. Ne legyen így!

Az Operatív Törzs 113 napja működik, és bár sajtótájékoztatók nem lesznek, a munkájukat továbbra is végezni fogják. Az utolsó sajtótájékoztatón egyébként ismét sok-sok statisztika elhangzott, de ezekkel most senkit nem fárasztanánk, adjuk át inkább magunkat a Müller Cecília iránti nosztalgiának.

Budapest, 2020. június 17.
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára virágcsokrot ad át Müller Cecília országos tisztifõorvosnak a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én. Jobbról Gál Kristóf rendõr alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivõje. A tájékoztatón Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg.
MTI/Balogh Zoltán


Hirdetés

Hozzászólások: