Brutálisat drágult a Lidl és az Aldi,íme a részletek

Hirdetés

Az alapvető élelmiszerek ára 13-15 százalékkal nőtt egy év alatt a Lidlben és az Aldiban.

A G7 gazdasági portál szerint az infláció miatt egy év alatt 12-15 százalékkal drágábbá vált a nagybevásárlás a két népszerű diszkontláncnál. A lap 2020 eleje óta minden hónapban monitorozza 42 alapvető élelmiszer aktuális (nem akciós) árát két (illetve 10 hónapja már négy) üzletben.

Hirdetés

Noha a kosárban voltak olyan termékek, amelyek ára nem változott vagy csökkent, összességében drágább lett a bevásárlás, mint egy éve. Az Aldiban hét olyan terméket találtak, amelyek ugyanannyiba kerültek (alma, banán, sertéspárizsi, WC papír, zabital, rizs és szénsavas ásványvíz), és csak egyetlent, amelynek ára csökkent: a Coca-Cola literje 228 forint helyett 214 lett.

Hirdetés

A Lidlben olcsóbb lett a vöröshagyma, fehérrépa, banán, sárgarépa, narancs, burgonya WC papír és szénsavas ásványvíz, és négy termék ára maradt változatlan (alma, sertéspárizsi, zabital és TV paprika). Egyébként a 42 vizsgált termékből 30 ára drágult a Lidlben. Legnagyobb mértékben a kígyóuborka (75 százalékos drágulás) és a spagetti tészta (50 százalék) drágult mindkét üzletben.


Hirdetés

Hozzászólások: