Brutálisan végzett áldozatával a volt rendőr az M5-ös autópálya mellett

Hirdetés

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt az egykor rendőrként dolgozó férfit, aki 2018 nyarán megölt, majd még élve elásott egy nőt az M5-ös autópálya közelében.

A Pest Megyei Főügyészség 2018 júniusában emelt vádat az ellen, az egykor rendőrként szolgált, majd személy- és vagyonőrként tevékenykedő középkorú férfi ellen, aki anyagi haszon reményében egy gazdag üzletember külön élő 52 éves feleségét 2017. április 27-én az M5-ös autópálya újlengyeli kihajtójához csalta.

A férfi előre megásta a nő sírját, majd több késszúrással megsebesítette. A nő a hatalmas vérveszteségtől sokkos állapotba került. A tettes ekkor elásta áldozatát, vagyis élve temette el a sérült nőt.

Hirdetés

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án kihirdetett elsőfokú ítéletében az elkövetőt előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A férfi legkorábban 30 év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A határozat ellen az elkövető és védője felmentés céljából fellebbeztek, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elsőfokú ítélet helyben hagyását – írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Kiemelt kép: illusztráció

Hirdetés

Hozzászólások: