Brüsszeli ügyészség: Szájer táskájából került elő a drog, az ereszcsatornán próbált elmenekülni

Hirdetés

A brüsszeli ügyészség a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer József táskájában találtak drogot az illegális partihoz riasztott brüsszeli rendőrök.

Kedd délután az ügyészség kiadott egy közleményt, amely szerint múlt hét pénteken este fél 10 körül a rendőröket egy olyan bulihoz riasztották, amelynek résztvevői a szomszédok szerint megsértették a járványügyi korlátozásokat. A helyszínen a rendőrök körülbelül 20 embert találtak, akik között két, diplomáciai mentességet élvező ember is volt.

Hirdetés

Rajtuk kívül az egyik résztvevő, az 1961-es születésű S. J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett, és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök

Hirdetés

– derül ki az ügyészség közleményéből. Mivel S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata-útlevele, ami alapján azonosítani tudták. A rendőrség a buli helyszínén jegyzőkönyvbe vette a koronavírus miatt bevezetett korlátozások megsértését. S. J.-t pedig a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják. Ahhoz ugyanakkor, hogy eljárás induljon ellene, a diplomáciai és a parlamenti mentességének felfüggesztése szükséges.

Hirdetés

Belgiumban az október 30-án bevezetett kijárási korlátozások értelmében egy helyen négy embernél többen nem tartózkodhatnának, tilos otthonaikban meglátogatni a barátokat és a családtagokat egyaránt, az egy háztartásban élőkön kívül mindenki csak egy személlyel lehet szoros kontaktusban. Az egyedül élők maximum két emberrel tarthatnak kapcsolatot. A rendőrök által lefülelt bulin Szájerrel együtt több mint húszan vettek részt.

A brüsszeli ügyészség a Telex kérdésére megerősítette, hogy S. J. nem más, mint Szájer József.


Hirdetés

Hozzászólások: