Boldogkői Zsolt üzent a vírustagadó magyar orvosoknak. Felszólítja a “fehérköpenyes népámítókat”, hogy azonnal távozzanak a közéletből!

Hirdetés

Boldogkői Zsolt üzent a vírustagadó magyar orvosoknak. Felszólítja a “fehérköpenyes népámítókat”, hogy azonnal távozzanak a közéletből!

Ahogy a világ több országában, úgy Magyarországon is találni olyan orvosokat, akik – Magyar Orvosi Kamara (MOK) megfogalmazása szerint – vírusszkeptikusak vagy egyenesen vírustagadóak. A MOK elnöksége közleményben határolódott el tőlük “és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól”.

A MOK azért adott ki közleményt, mert nem tartozik a feladataik közé az összeesküvés-elméletek cáfolata, úgy érezték, meg kellett szólalniuk, mert úgy vélik, az egyik vezető tisztségviselőjük (a Heves megyei területi szervezet helyben választott elnöke) és a terjesztett tanai a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik.

De nem csak a MOK igyekezett felhívni a figyelmet a vírustagadó magyar csoportok veszélyeire. A szeretlekmagyarorszag.hu szerint a virológus és molekuláris biológus Boldogkői Zsolt is szóba hozta a témát, méghozzá a YouTube-on, ahol a szegedi szakember egy hosszabb videón beszélt erről.

Hirdetés

Boldogkői mindenekelőtt hangsúlyozta, hogy egy fertőző betegség alapjáraton különbözik más betegségektől, hiszen nemcsak magunkat, de másokat is veszélybe sodorhatunk azáltal, hogy továbbadjuk azt. Azt is mondta ugyanakkor, hogy

ha képesek lennénk együttesen fellépni a vírus ellen, olyan egyszerű eszközökkel, mint a maszkviselés, a fertőtlenítés és a távolságtartás, akkor képesek lennénk megfékezni a vírust, vagy legalább lelassítani a terjedését addig, amíg elkészül a vakcina vagy a gyógyszer. Mert lesz gyógymód, ebben biztos vagyok”.

Boldogkői úgy látja, hogy a koronavírus mellett egy másik hatalmas problémával is szembe kell néznünk. “A vírus szövetséget kötött a tudománytalansággal. Ezt a szövetséget csak akkor tudjuk legyőzni, ha szembeszállunk a hazug, manipulatív eszmékkel” – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának munkatársa.

“Először a fehér köpenyes népámítókat szólítom meg. Az orvosok esküt tesznek, egészségünk megóvásának fogják szentelni az életüket. Néhányan viszont megszegik ezt az esküt, és téveszmék által motiváltan arra biztatnak minket, hogy dobjuk félre a maszkot, ne tartsuk be a biztonsági előírásokat, mert nincs itt semmi probléma” – mondta a videóban Boldogkői. A virológus ezután konkrét nevek említésébe kezd, majd úgy folytatja:

ezek az emberek a napokban tartottak egy konferenciát a járvány kapcsán. Mint tudományos kutató kijelentem, hogy ezen a konferencián oltári nagy ökörségeket beszéltek. Szégyen, hogy ennyire nem értik a tudomány lényegét, és még nagyobb szégyen, hogy eszméikkel veszélyeztetik az embereket, akik az ő nézeteiket vallják és ekként is cselekszenek abban a hiszemben, hogy hiteles forrásból tájékozódnak. Felszólítom ezeket a fehérköpenyes népámítókat, hogy azonnal távozzanak a közéletből!”

Hirdetés

Boldogkői szerint “a vírustagadó orvosok nem ismerik kellően a tényeket, amiket pedig ismernek, azokat helytelenül értelmezik. Azt mondják, hogy a reálisan gondolkozókat lefizette a háttérhatalom. Ez nyilvánvaló hazugság. Engem például senki nem fizetett le, de szerintem senki mást sem”.

A virológus később azokhoz is szól, akik világhatalmi összeesküvést sejtenek a háttérben. “Gondoljanak bele, milyen kapitális marhaság azt feltételezni, hogy a vakcinagyártók és egyéb háttérhatalmak összefognak az egész világ ellen. Lefizetik a politikusokat, a kutatókat, az orvosokat és a médiát csak azért, hogy tönkretegyék a világot egy kis profitért. Ez egy igen abszurd elképzelés” – hangsúlyozta a szakember.

Hirdetés

Hozzászólások: