Bogdán László az Év Civil Polgármestere – a díjat Beer Miklós adja át! Gratuláljunk neki sok szívecskével <3

Hirdetés

A facebook csoport kezdeményezte, hogy Bogdán László legyen az év polgármestere. A közösségi oldal ezért létrehozta az „Év Civil Polgármestere” elismerés díjat. Ezt minden évben a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából az a polgármester kapja meg, aki az civilek véleménye szerint a legtöbbet tette a leghátrányosabb helyzetben, a társadalom peremén élők érdekében.

Rengetegen, közel nyolc ezren voksoltak
De több ezren voltak azok is, akik a közösségi oldalra feltett poszthoz írták meg véleményüket. Így becslésünk szerint mintegy tízezren nyilvánították ki álláspontjukat. A szavazás egyértelmű eredményt hozott. A voksolók 98 százaléka egyetértett a kezdeményezéssel.

Hirdetés

Ennek alapján a díjat első alkalommal Bogdán László kapja meg!

A civil társadalom nagyra értékeli azt a munkát,
amelyet Cserdi polgármestere végez. Nagy eredménynek tartják, hogy a településen élők kezdik megérezni a munka fontosságát és értékét, és nem kéregetni akarnak, hanem tenni. A faluban komoly munka folyik. Megtanulták a zöldség- és növénytermesztést, fóliában, szabad földön termelnek maguknak, és jut belőle a rászorulóknak is. A cserdieknek áprilistól szeptemberig mindig van friss zöldség. Bogdán László úgy fogalmazott:

„Nem akarnak a cserdiek egy tál pörköltes emberek lenni, többnek érzik magukat annál, hogy ezeket a címkéket, stigmákat rájuk akasszuk.”

Meggyőződésünk, hogy egy példamutató polgármester elismeréséről van szó, aki megmutatta, miképpen lehet a romákat beilleszteni a többségi társadalomba. Nem szavakkal, hanem mindennapos munkával érte el azt, hogy ma Cserdin mindenki dolgozik, csak pár ember él közmunkából.

Cserdi településvezetője,
az Év Civil Polgármestere díjat 2019. szeptember 29.-én, vasárnap, Cserdiben a falu közössége előtt veszi át,

méltó körülmények között. A díjat nagy örömünkre Beer Miklós, volt váci megyéspüspök adja át Bogdán Lászlónak. Videó üzenetben köszönti a díjazottat Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Hirdetés

A díjjal szeretnénk üzenni is
Látszik, ha egy közösség ki akar törni a nyomorból, nem segélyből akar megélni, akkor erre van lehetőség. Persze ehhez kellett Bogdán László, aki 13 éve rengeteget tett azért, hogy a kis település lakói értelmes munkából tudjanak megélni, családjuk számára tisztes jövőt biztosíthassanak.

Sokan irigykedve beszélnek a Cserdi „csodáról”. Pedig nincs semmi „csoda”, hanem kemény, kitartó munka, a polgármester és a falu lakói közös hullámhosszra kerülése.

Napjainkban nagyon sok kistelepülésen szinte csak a közmunka biztosítja, hogy ne haljanak éhen az emberek. Sok-sok Bogdán Lászlóra lenne szüksége hazánknak, ahhoz, hogy a jobb életre vágyó magyar emberek számára felcsillanjon a remény a szegénységből való kitörésre.

Forrás: civilhetes.net


Hirdetés

Hozzászólások: