Bill Gates: Kötelező védőoltás lehet majd a koronavírus elleni vakcina

Hirdetés

Gates úgy látja, ha elkészül a védőoltás, az nemcsak a jelenlegi járványhelyzetben segíthet, hanem idővel az újszülötteknek beadandó kötelező védőoltások közé is bekerülhet majd.

Bill Gates egy átfogó bejegytzést tett közzé, melyben arról ír, hogy pontosan milyen hatása lesz az életünkre a következő időszaknak.

Hirdetés

Az okfejtését különösen kihegyezve a várható covid-19 elleni vakcinára, mellyel kapcsolatban így is nagyon sok a kérdés.

Sokak szerint aggasztó az, hogy nagyon sokan – köztük maga Gates is – kötelező védőoltást akarnak belőle.

Mások szerint azonban ez szakmailag és közegészségügyileg is indokolt.

Tény, hogy a Gates körüli konteók egy része kihangsúlyozza: a rohamtempóban kifejlesztett vakcina komoly kockázattal is járhat, főleg ha nem tesztelik le megfelelően előtte.

Erre sajnos volt már példa a múltban, számos esetben, így a félelmek némileg megalapozottak.

Igaz nem pont vakcina példa, de ott volt az úgynevezett Contergan botrány, mely során egy gyógyszer többek között várandós nők reggeli émelygését enyhítette. R

övid időn belül azonban új születési rendellenesség ütötte fel a fejét: a szerencsétlenül járt csecsemők hiányzó vagy csökevényes végtagokkal jöttek a világra.

Sosem tudhatjuk, hogy egy ekkora nyomás alatt – elvégre az egész világ erre vár – milyen hatásfokú, mekkora kockázatú vakcina kerülhet a “piacra”, kötelezően beadandó védőoltásként.

Hirdetés

Gates úgy látja, ha elkészül a védőoltás, az nemcsak a jelenlegi járványhelyzetben segíthet, hanem idővel az újszülötteknek beadandó kötelező védőoltások közé is bekerülhet majd.

Anthony Fauci, a Fehér Ház egészségügyi tanácsadója szerint nagyjából 18 hónapba telhet, mire elkészül a hatékony védőoltás.

Mint írja, erre előbb is sor kerülhet – akár már 9 hónap múlva –, de az sem kizárt, hogy két éven át eltart a fejlesztési procedúra.

Normál esetben egyébként még ennél is hosszabb időbe, öt évbe is beletelhet egy vakcina kifelesztése, idézi fel a Microsoft társalapítója…

Így még a 18 hónap is azt jelentené, hogy szokatlanul gyorsan alkották meg a szérumot a tudósok.

Jelenleg azzal tudják a legtöbbet segíteni – véli Gates –, ha már előkészítik a gyárakat a termelésre, így amint megvan az oltóanyag “receptje”, már csak el kell indítani a gyártósort.

Forrás: titkokszigete.hu


Hirdetés

Hozzászólások: