Bill Gates keményen beszólt Elon Musknak amiért a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket kommentálja

Hirdetés

Bill Gates keményen beszólt Elon Musknak

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja nem foglalkozik vakcinákkal vagy egészségüggyel, így inkább nem kellene kommentálnia a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket – véli Bill Gates, a Microsoft milliárdos alapítója.

“Elon számos őrületes kommentárt fűz hozzá a helyzethez. De nem vesz részt a vakcina-kutatásban. Remek elektromos autót csinál. Jók a rakétái is. Ezeket kommentálhatja. Remélem, hogy ezeket nem zavarja össze olyan területekkel, melyekben kevésbé jártas” – mondta Gates a CNBC-nek.

Hirdetés

Elon Musk korábban élesen kritizálta az amerikai járványkezelést: úgy látja, hogy túlszámolják a koronavírus miatti halálozásokat és hogy nem voltak indokoltak a lezárások sem.
Kalifornia egyik megyéjének vezetését fasisztának nevezte, melynek következtében egy politikus káromkodva szállt bele a feltalálóba.

Bill Gates arról is beszélt, hogy aggályosnak tartja a koronavírussal kapcsolatos dezinformáció terjedését a közösségi médiában, illetve úgy látja, hogy az év vége felé már jelentősen mérséklődhet a járvány terjedési üteme, ahogy egyre több gyógyszer bizonyul majd hatékonynak a koronavírus ellen és megjelennek az első hatásos vakcinák is.


Hirdetés

Hozzászólások: