Biden megfenyegette Kínát

Hirdetés

Joe Biden, felhagyva a korábbi elnökök “stratégiai kétértelműségével”, kijelentette, hogy katonai erőt alkalmazna Tajvan megvédésére, ha Kína valaha is megtámadná.

Az amerikai elnök kijelentette, hogy katonai erőt alkalmazna Tajvan megvédésére, ha Kína valaha is megtámadná, felhagyva a korábbi elnökök stratégiai kétértelműségével.

Hirdetés

Biden arra a japán kérdésre válaszolt, hogy Tajvan védelmére kelni más lenne-e, mint Ukrajna támogatása az orosz invázió után − írta meg a New York Times.

Kína reagált

A kínai külügyminisztérium óvatos megfogalmazásra szólította fel az Egyesült Államokat a tajvani kérdéssel kapcsolatban, miután Biden azt mondta, hogy az USA kész “megvédeni Tajvant”.

Hirdetés

Ezen túlmenően az USA-nak abba kellene hagynia Kína szuverenitásának és területi integritásának megóvására irányuló elszántságának és képességének alábecsülését – közölte a kínai külügyminisztérium.

“Kína nem fogja megengedni, hogy bármely ország beavatkozzon a belügyeibe, beleértve a tajvani kérdést is” – tette hozzá a minisztérium.

Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: